Galway

Galway var en sån där mysig och fin liten stad som man inte kan annat än gilla. Vi spenderade lördagen med att vandra runt i Galway och njöt av staden. Hade det inte blåst så kallt hade vi säkert spenderat många timmar i hamnen för där var det himla vackert. Stadskärnan var väldigt gammal, även fast inte alla husen möjligtvis var det. Men utanför Galway så byggdes det för fullt, eller ja för ett par år sedan innan krisen. Husen där var jättestora med Irländska mått mätt och kostade flera miljoner euro. Inte nog med att de var stora och rymliga så hade de självklart underbar utsikt över Atlanten och Aran Islands. 
 
På söndagen åkte vi ut till ön Inis Mor som tillhör ögruppen Aran Islands. Vi åkte dit ut med en färja och ute på ön hyrde vi cykel och cyklade runt hela ön. Kan väl säga såhär mycket att jag knappt kände varken ben eller rumpa efter den dagen. Men det var väldigt vacker och jag kan absolut inte förstå mig på dem som valde att hyra en buss som körde dem runt på ön. Vi hade väldigt tur med vädret och det var väldigt varmt under dagen och knappt inte en enda droppe regn.
 
Måndagen bjöd på mulet vädet men det gjorde inte så mycket då vi åkte en guidad busstur genom Connemara. Så himla vackert! Färgerna påminde mycket om alvaret hemma på sommaren men samtidigt var det så annorlunda. 
 
Bilder från Inis Mor och Connemara kommer i separata inlägg senare.
 
 
Gamla fiskebyn 
 
"Storgatan" 
 
 
 
Galways Chathedral, byggd sent 1900-tal tro det eller ej. Sista byggnaden på Irland som helt kommer vara byggd i den typen utav sten. 
 
Insidan av katedralen. Har aldrig sett en kyrka med ett altare i mitten förut. Är lika många bänkar på andra sidan altaret. 
 
//Anna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: