What to do, what to do

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska ut och springa/gå eller om jag ska ta det imorgon istället. Regnet hänger i luften så det lär ju börja ösregna så fort jag stiger utanför dörren. Sen vill jag hitta en klänning till min kusins konfirmation. Men det skulle jag kunna ta i helgen (igen). Känner att det blir många "det kan jag göra en annan dag". 
 
Ikväll ska jag i alla fall träffa tjejen som ska köpa min Mumford & Sons biljett och om jag hinner köpa frimärken innan butikerna stänger. Har två vykort att posta och vill gärna att de ska hinna hem innan jag gör det. 
 
Idag var sista dagen då barnen var i skolan normala tider. Börjar bli lite smått nervös(väldigt nervös) över att jag inte ska kunna underhålla dem hela sommaren. De tycker redan jag är lite tråkig då jag inte leker deras lekar på rätt sätt. Men sen är det ganska svårt att kunna alla namn, krafter, slag och symboler de har lärt sig av alla barnprogram som jag aldrig har sätt. Får väl börja  titta på powerrangers så jag får någon koll på vad de pratar om. Tycker lite synd om dem dock. Alla deras kompisar reser iväg hela sommarlovet och de är de ända som är kvar. Kan inte vara lätt.
 
Nä, nu får vi fokusera på det positiva. Det är endast 15 dagar kvar tills jag får träffa min familj igen och få uppleva lite sommar!
 
Längtar efter att få ligga på den här stranden och njuta av solen
 
//Anna

Tisdag

Dagen har tätt sig precis likadant som tisdagar brukar göra. För första dagen på typ 2 veckor så behövde vi inte stressa till skolan imorse. Det var såå skönt! I vanliga fall tar det ju en evighet att få dem klara för skolan. Är helt facinerad över att det kan ta så fruktansvärt lång tid att städa sitt rum. Men idag gick det liite snabbare även fast det var en himla massa tjat och en hel del "få tillbaka barnen till deras rum", men så är det varje morgon.
 
På eftermiddagen, innan Millie skulle till sin dramalektion, fick Isaac för sig att han skulle skriva en bok som han skulle ta med till skolan imorgon. Problemet var att han efter 5 minuter varken ville komma på historien, skriva den eller rita den. Men en bok skulle han ha i alla fall. En bok han kunde säga att han hade skrivit själv till sin fröken. Slutade med att Millie både illustrerade boken och kom på historien. Den är dock inte nedskriven än.
 
Efter att jag hämtat upp Millie efter hennes dramalektion så följde vi med hennes kompis till lekplatsen en liten stund. Jag satt och pratade med hennes kompis mamma, som förövrigt är svenska, medans barnen lekte. Mycket trevligt var det. 
 
Tyvärr har jag lidit av magknip och kliande ögon hela dagen. Ögonen tror jag beror på att det är så fruktansvärt mycket pollen i luften just nu. Har aldrig varit vidare känslig för det innan men som sagt har det exploderat här den senaste veckan och allt har kommit på samma gång.
 
 
//Anna

Projekt 5 km

Jag har alltid varit en urusel på att springa. När jag var liten så var 1km något jag bara kunde drömma om att klara. Bör kanske nämna att det var en av mina drömmar som kändes mest avlägsna. Till och med att vinna 10 miljoner på lotto låg före.
 
Men nu känner både jaf och min kropp att det får vara nog med lata dagar. Jag har nu efter en väldigt lyckad start gett mig faan på att klara det här. För klarar jag detta klarar jag banne mig allt! Så det så!
 
Enda vägen är frammåt

//Anna
 

Den irländska maten

Många undrar vad jag får att äta och om det är typiskt irländsk. Jag tror maten jag får i min familj är typisk irländsk även fast de säger att de inte lagar den typen av mat. Sen har de ju sina "nyttighets fasoner" också men i det stora hela är den irländsk tror jag.
 
Så, för att ni ska få se vad jag får att äta på kvällarna har jag skrivet ner vad jag har fått att äta under 12 dagar. 
 
Böngryta (paprika, röda bönor, majs, svamp, lök, kikärtor) med ris i tortilla bröd
Böngryta med ris och kyckling
Soppa (morötter, sötpotatis, kyckling, palsternacka + massa annat) - en slät soppa
Chilli (röda bönor, köttfärs, lök, kikärtor) med pasta
Chicken curry (kyckling, gröna ärtor, paprika, kikärtor)
Chilli med ris
Kokt potatis med fiskgryta (lax,någon vit fisk, gröna ärtor)
Böngryta i tortilla bröd
Rotmos (sötpotatis, morötter) med hel makrill och broccoli
Spicy chicken curry med ris
Soppa (morötter, sötpotatis, kyckling, palsternacka + massa annat) - en slät soppa
Chilli
 
Kokt potatis har jag endast fått 2 ggr sen jag kom hit. Broccolin och de gröna ärtorna är alltid överkokta så det är nästan gråa. Sen får jag ofta endast tex chilli utan något tillbehör alls som sista dagen.
 
 
//Anna

Glad midsommar!

Hoppas ni alla där hemma har en bra midsommarafton. Själv har min dag varit okej men med en hel del hemlängtan. Dagen började bra och båda barnen var glada men eftermiddagen har bestått av många små gnabb. Först blev Millie och jag oense och sen när vi var vänner så var det Isaacs och min tur att bli sura på varandra. Men det är väl så ibland med barn antar jag. Det går alltid upp och ner :)
 
Dagens glädjepunkt var när jag såg att dagens post bestod av ett brev till mig från min söta mormor. Lite glädjeskutt och några glädjetårar blev det. Väldigt uppskattat.
 
Det ska bli väldigt skönt med helg och lite ledigt. Inga planer än men det tycker nog upp några i sista minuten som vanligt.
 
GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOPA!
 
 
 
//Anna

Proffsfotografen Isaac

Det finns flera anledningar till varför jag inte har framme kameran så ofta på dagarna och tar så kallade vardagsbilder. Detta är resultatet av en sådan anledning. Kameran är nämligen inte länge i min hand utan Isaac tar över och springer runt i hela huset och tar bilder. Hans stora facination är att ta närbilder på rumpor (tänker inte lägga ut de bilderna hehe XD). Den första bilden är på väldigt mycket längre avstånd.
 
 
 
 
 
Det var inte få bilder han hade tagit på alla sina moshi monster-saker upptäckte jag när jag kollade igenom alla bilderna.
 
Som ni ser på den första bilden så har det varit underbart väder idag också. Både tisdag och onsdag har bjudit på soligt väder. Tyvärr började det precis regna när jag skriver det här och vad jag har hört ska det inte bli lika fint väder i helgen. Men detta är Irland så man vet aldrig vad det ska bli för väder. Hoppet finns fortfarande :)
 
//Anna

Såld

Har äntligen fått min Mumford & Sons biljett såld. Blev lite orolig där ett tag att jag inte skulle lyckas sälja den då alla tackade nej när de fick veta att det var en e-biljett.

Jag hoppas tjejen som har köpt den får ett minne för livet. Själv ska jag njuta av en vecka hemma i Sverige och umgås med min familj. Vilket jag längtar till något så otroligt mycket! Inte många dagar kvar nu :D
 
Vill ha sommar och sol
 
//Anna

15-18 juni

Juni flyger i samma fart som maj och är snart förbi. Det känns så konstigt att dagarna känns som om de går i snigelfart men innan jag hinner blinka så är det kväll igen. 
 
Det har varit en bra helg som började med ett restaurangbesök på fredagskvällen med Linnea och Madde. I lördags gick jag, Linnea och Madde mest runt i centrum. Lite måste-ha shopping checkades av och lyckades hålla mitt köpstopp. Även fast jag hittade en otroligt söt klänning men tyvärr lite för dyr för mig just nu. På kvällen blev det utgång med Linnea och det var en väldigt rolig kväll med mycket dans och sång för min del. 
 
För ett par veckor sedan fick jag ett tips från Anni (Millies bästa kompis mamma som också är svensk) att de hade börjat sälja ordetligt lösgodis på IKEA. Så på söndagen bar det av dit och mycket riktigt fanns där riktigt lösgodis! Förutom lösgodis köpte jag raggmunkar och lingonsylt som ska förgylla mina kvällsmåltider på helgerna då min värdmamma inte lagar mat. 
 
Måndag såg ut precis som vanligt. Idag behövde jag dock inte hämta Millie från skolan då hon var iväg på en bokgala för att ta emot sitt pris. Hon hade nämligen vunnit ett pris för sin bok hon hade skickat in till en tävling. Det blev mycket gratulationer och godis när hon kom hem. 
 
Tyvärr har jag inga bilder what so ever från helgen men eftersom det snart är midsommar får ni två midsommarbilder från 2008. Skäms inte lite när jag insåg att jag inte har haft fram kameran på midsommar sedan 2008... 
 
 
 
//Anna

Snälla, snälla håll en månad till

Min dator la av innan... Fick kämpa en stund för att få igång den igen. Den har hållt på att hänga sig sedan jag kom hit i Mars och det har bara blivit värre. Så det var ju väntat att den skulle lägga av första gången snart.

Men snälla, snälla, snälla håll en månad till!

I'm wild

Isaac läser på sin kompis väska. 
- Wild child... Yes, he really is a wild child
Jag frågar:
- What are you, are you also a wild child?
Isaac:
- No, I'm a wild cat... ehh no I mean...
 
Sen försökte han bortförklara det han hade sagt. Söta. Jag och Marga skrattade ganska gott åt det i alla fall.
 
Ikväll blir det födelsedagsmiddag för pappan som fyller 37 år idag och senare är jag barnvakt på kvällen. Hoppas barnen vill gå och lägga sig ikväll och inte vara uppe halva natten som förra veckan.
 
//Anna

Howth

Som jag skrev tidigare i veckan så var jag och Madde i Howth i söndags. En väldigt fin hamnstad som ligger på en halvö utanför Dublin. Om det är fint väder rekomenderar jag att man åker ut dit om man är på besök i Dublin. Men räkna med att det blåser. Dock hade vi tur att det var så fruktansvärt varmt när vi var där så vinden gjorde dagen så mycket mer uthärdlig. 
 
Vi gick längs en vandringsled längs med kusten runt halvön som var väldigt fin. Vyerna var helt otroliga. Bilderna gör dem inte rättvisa kan jag säga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Ett litet hurra för mig själv!

Idag hade jag bestämt att gå och träna på gymmet med en annan au pair. Kände att nu är det banne mig dags att jag köper det där gymkortet. Finns inga argument för att jag ska låta bli, inte ens att det skulle vara dyrt. För det är det billigaste gym jag någonsin hört talas om. Kostar endast 185 euro för 6 månader, och då får jag både gym, pass och 25m bassäng!
 
Men denna träningskompis ställde in så då frågade jag Marga. Hon hade också tänkt att åka dit ikväll men lite senare. Vi bestämmer tid men precis innan jag ska gå skriver hon och säger att hon har ätit något dåligt och inte mår särskilt bra.
 
Båda mina träningskompisar ställer alltså in och där satt jag på rummet helt nere över att mina planer hade gått i kras. Då jag inte har någon som helst lust att gå till gymmet själv första gången, vet knappt vart det ligger, så bestämmer jag mig för att göra lite övningar här hemma i rummet istället. 
 
Så här sitter jag nu med darrande ben och är allmänt svettig men ååh så stolt jag är över mig själv. Jag kanske inte tog mig iväg till gymmet men detta är en stor förbättring i mina annars väldigt lata kvällar. 
 
Jag bjuder på denna väldigt fula bild på mig själv. Men såhär glad är jag just nu!

//Anna

Smått irriterad

Känner mig lite smått irriterad på barnen just nu. Isaac har varit sitt vanliga ignoranta jag. Igår städade han inte rummet på morgonen som jag bad honom om säkert hundra gånger. Sa att jag inte skulle bära hans väska till skolan eftersom han inte gjorde som jag sa. Både igår och idag har han nu försökt ändra sina dagar så han ändå ska få sina två dagar denna veckan. Han verkar inte förstå att det var ett privilegie som togs ifrån honom.
 
Men den jag är mest irriterad på för tillfället är Millie. Hon hulkar och försöker få sig själv att börja gråta för minsta lilla. Även fast hon egentligen inte skulle gråta. Gnäller och gnyr som en hund gör hon också allt som oftast så fort det är något som är det minsta fel. Igår började hon gråta för att det var en fluga i köket och sen när den var borta för en löv på golvet som såg ut som ett kryp. Hon vill själv inte bli tagen som en "girly girl" men att bete sig på det viset gör det ju inte precis bättre. Att hon sedan klänger sig fast vid min arm och gnider sitt huvud mot den som om hon vore en hund eller katt och pratar bebisspråk samtidigt ska vi inte ens tala om hur irriterande det är.
 
Isaacs beteende är inte okej för föräldrarna så där kan jag säga ifrån. Men Millie beter sig nästan likadant mot föräldrarna och de säger inte ett ljud. Jag tycker jag inte det beteendet är okej men eftersom att inte föräldrarna säger något om det kan jag inte heller göra det. Det är ganska jobbigt att stå ut med det kan jag säga. Där av detta inlägg.
 
Bild från helgen i Howth
 
//Anna
 

Mysig helg

Hadde en ganska mysig helg förra veckan.
 
Helgen känns alltid så mycket längre när man gör något på fredagskvällen vilket jag också gjorde denna helg. Jag och Linnea begav oss in till stan. Åt på en tapasrestaurang som var väldigt mysig och sen blev det bio. Vi såg The great Gatsby. Jag har fortfarande inte många ord som kan beskriva filmen. Ärligt talat kände jag mig ganska stum efteråt men på ett bra sätt. Rekommenderar er att se den!
 
Lördag tog jag sovmorgon och åkte in till centrum efter lunch. Gick ut till The grand canal dock igen, det nybyggda området i centrala Dublin. Det är helt klart mitt favoritställe i Dublin än så länge. Där satt vi på ett café och tittade på alla ungdomar som badade och själv drack jag flädersaft. Vi gick sedan tillbaka in till stan där jag mötte Madde och åkte med henne hem där jag också sov över. 
 
På söndagen åkte vi ut till Howth. Från början hade vi tänkt att gå "The Bray to Greystones Cliff walk" men det var så mycket billigare att åka till Howth istället. Där spenderade vi ett antal timmar tillsammans med typ halva Dublin som alla ville njuta av solen och spendera dagen vid havet precis som vi. Kommer ett separat inlägg om det senare.
 
 
//Anna

Cobh

På måndagen åkte vi med tåg till en liten hamnstad vid namn Cobh. Där möttes vi av ett gigantiskt kryssningsfartyg som vi gissar var en världskryssning från USA. Har aldrig sett en sådan stor båt innan så det var kul att få se en. 
 
Efter att jag hade beundrat båten en stund gick vi runt i Cobh och njöt av den friska havsluften, lukten av hav och solsken. De hade en liten marknad i en liten park precis vid vattnet så vi satte oss där på en bänk och kollade på allt folk som gick förbi. Det var en väldigt härlig dag och det enda som egentligen saknades var ett dopp i havet men  atlanten är nog lite väl kall skulle jag tro.
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Blarney Castle and Garden

På söndagen tog vi bussen från Cork till Blarney Castle and Garden där vi gick runt hela dagen. Vi klättrade allra högst upp i slottet där det på toppen fanns en sten som man skulle kyssa om man ville ha tur. Men eftersom jag har lite halft basillskräck när det kommer till sådana saker så hoppade jag över det. Plus att min höjdskräck inte tyckte det var någon bra idé att hänga ner i ett hål för att komma åt stenen.
 
Det var en underbar dag med en massa solsken och vackra omgivningar. 
 
Bör kanske nämna att min dag inte började med att jag hade huvudet på skaft i alla fall. Allt börjar med att biljettmaskinen inte vill ta mina mynt. Så vi går till en matbutik för att köpa mat för dagen och göra så jag får lite annan växel så jag kan köpa min bussbiljett. Jag får min växel och går från butiken. När vi nästan är vi busstationen igen inser jag att jag inte har med mig min mat jag köpte. Så det var bara och springa tillbaka till matbutiken och hämta maten som jag självklart hade glömt i kassan. Om det är någon som kan lyckas med något sådant så är det jag. Är nog bland det mest pinsamma jag har gjort. Gjorde nog kassörskans dag en aning roligare i alla fall. 
 
Blarney Castle
 
 
Vy från toppen
 
 
 
Blarney house
 
 
 
//Anna

Cork

Anlände till Cork på fredagskvällen efter lite om och men då pappan var senare hem en beräknat och jag inte lyckades ta den bussen jag hade hoppats på. Men fram kom vi i alla fall om än sent.
 
Lördagen spenderades i Cork där vi gick runt på upptäcksfärd. Dum som jag var tog jag inte upp kameran förens i slutet på dagen så har tyvärr inte bilder på allt vi såg. Dagen började med att vi besökte den ena secondhand butiken efter den andra då Linnea var på shoppinghumör. Men det var trevligt även fast jag själv har svårt för butiker där kläder hänger huller om buller. När vi slutat leta efter the english market så hittade vi den och gick runt och kollade där ett tag. En väldigt trevlig inomhusmarknad måste jag säga, lite trevligare än den jag besökte i Polen.
 
Resten av dagen vandrade vi längs floden som rann igenom staden och sedan upp och ner för backen som en stor del av Cork är byggd på. Snacka om att våra ben var möra när vi kom tillbaka till hostelet på kvällen. Vi förberedde oss för utgång men alla de ställen vi gick till hade antingen 21 eller 23-årsgräns så tillslut sket vi i det och gick tillbaka.
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna
 

Ååh härliga sommarvärme

Har haft två väldigt sköna dagar sen jag kom tillbaka från Cork. Det har varit strålande sol och alldeles lagom varmt.  Jag förväntade mig aldrig att jag skulle få såhär många bra dagar i rad då det har hållt i sig i en hel vecka! 
 
Igår var barnen lediga från skolan så det var en lång dag. Blev inte mycket städande och mådde lite dåligt över att det var så fruktansvärt stökigt och skitigt i hela huset. Fattar inte hur de kan lyckas skita ner det så mycket på bara tre dagar. Vi spenderade förmiddagen med att städa deras rum ordentligt. Eller ja, Millies rum. Hon är precis som min syster med att inte förstå vad helt städad innebär. När hon är klar är det alltid hundra saker kvar på golvet. Eftermiddagen spenderade barnen utomhus och lekte med grannbarnen så jag kunde ligga utomhus och sola hela eftermiddagen medans jag höll koll på dem. 
 
Idag var det storstädning på morgonen och det tog ca. 2,5h timme innan allt var rent. Denna eftermiddag har spenderats ungefär likadant som igår då barnen inte hade några läxor när de kom hem från skolan. Mycket trevliga två dagar med andra ord. Ikväll sitter jag barnvakt så det kommer nog upp något inlägg om Cork-resan ikväll. Bjuder på en liten mobilbild nu.
 
 
//Anna