Dingle Peninsula - Del 2

Här kommer andra delen med bilder från resan till Dingle.
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Dingle Peninsula - Del 1

Lördagen den 31 augusti så tog vi då en tour till Dingle Peninsula som är det område som ligger allra längst västerut på Irland och i Europa. 
 
Det var väldigt vacker och inte likt de kuststäckor vi sätt tidigare direkt. Det fanns inte lika mycket klippor som på de andra ställena, även fast bergen fortfarande sluttade ganska brant ner i havet. Men förutom klippor och berg så fanns det även stränder. Bl.a. en väldigt fin strand där folk var i full färd med att surfa på atlantens vågor. Tyvärr fick vi inte se några delfiner men man kan ju inte få allt.
 
Då jag inte kunde välja ut endast 8 bilder så kommer det en till del någon annan dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

King John's castle

Här får ni ett inlägg med bilder från Kind John's castle. Jag kunde inte välja ut ca.2 st och lägga in i det förra inlägget för det var så många bilder jag ville ha med. Tyvärr är bilderna inte jättebra men så länge ni kan se vad det föreställer så. Driver ju ingen fotoblogg så det behöver ju inte vara perfekt.
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Limerick

Fredagen den 30 augusti åkte jag, Linnea och Madde till Limerick för att på lördagen ta en tour till Dingle. Denna gången bodde vi på ett hotell då vi hittade ett som var riktigt billigt. Förutom att vi blev väckta mitt i natten mellan fredag och lördag av att hotellets brandalarm gick igång.
 
På lördagen begav vi oss upp ganska tidigt för att ta en tour till Dingle. Mer om det kommer i ett annat inlägg.
 
På söndagen gick vi på upptäcksfärd i Limrick. Själv hade jag inte kollat upp något om staden innan, annat än att jag hade hört att den skulle vara ganska nergången. Vi besökte i alla fall King Johns castle vilket var ganska häftigt. Även fast King John aldrig hade satt sin fot i slottet så är det ändå så centralt i alla de legendariska historier man har hört i hela sitt liv. Efter det strosade vi mest runt längs Limericks gator innan vi satte oss på en restaurang och efter det tog en tidig buss tillbaka till Dublin.
 
Det fanns inte jättemycket att se i Limerick tycker jag. Det är inte en sådan stad man känner att man måste se om man är i Irland. 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Tack för.. ehm.. maten??

Jag har aldrig varit särskilt förskjust i min värdmammas mat vilket nog är bra för mig. Eftersom jag då inte äter upp allt. För hade jag gjort det... ja, då hade jag rullat fram längs Dublins gator vid det här laget.
 
 
Ibland undrar jag om hon glömmer bort att jag är en liten tjej som inte tränar. Om det här är min portion vill jag inte ens veta hur mycket hon ger till min värdpappa. Han tränar nämligen på gymmet alla dagar i veckan och är även ganska lång och självklart muskulös.
 
//Anna

Hypokondriker

Madde har redan insett detta men idag gick det helt klart upp för mig också. Mina barn är hypokondriker. Eller ja, i alla fall Isaac. Här har ni de åkommer han har sagt sig ha idag under de 3h jag har haft honom i eftermiddags. 
 
Ont i magen
Ont i huvudet
Ont i benen
Ont i fötterna
Ont i höger hand
Mår illa
Yr
Mår dåligt i hela kroppen
Växtvärk
 
Har säkert glömt något men ungefär såhär låter det varje dag. Då jag inte kan göra något åt hans åkommor så tycker han att jag inte bryr mig om honom. Men det är lite svårt att göra något åt hans sjukdomar då de egentligen inte existerar. Idag fick han ont i handen för att han inte orkade ta in sin cykel. Tyvärr kom mamman hem just då och hon trodde honom såklart så det var ju bara för mig att gå och hämta cykeln som låg mitt på gatan. 
 
Bild på mig när vi var i Dingle
 
//Anna

Enniskerry and Powerscourt waterfall

Efter vi hade varit vid slottet bestämde vi oss för att gå till Powerscourt waterfall. Det stod vid slottet att det var 5 km dit vilket vi tyckte verkade helt okej, så vi började gå. Vi gick och vi gick och vi gick och vi gick utan att se en enda skylt. Vi såg en skylt, där stog det 4 km till vattenfallet. Vi fortsatte gå och vi gick lite till och inser att vi redan har gått i lite mer än 1 timme. Vi fortsätter gå och ser ännu en skylt. Denna gången stog det inget avstånd så då trodde vi att det måste vara nära nu. Men icke. Vid det här laget hade jag så ont i fötterna att jag grät. Jag har ganska hög smärttröskel så det krävs mycket smärta innan jag börjar gråta. Men lika envis som alltid så fortsatte jag gå. Jag tog dock av mig skorna och gick barfota den sista biten. 
 
Fram kom vi tillslut efter 2h 10mins promenad. Det var inte värt det kan jag säga. Vattenfallet var ganska tråkigt. Tyvärr orkade jag inte gå fram till det för jag hade så ont. Så har bara några få bilder. 
 
Jag och Linnea vägrade att gå tillbaka så vi liftade med en trevlig kvinna med en sjukt söt hund tillbaka till Enniskerry. Madde och den danska tjejen gick tillbaka.
 
I Enniskerry träffade vi på en av Linneas kompisar som var där med sin pojkvän. Vi satte oss på den lokala puben och pratade en stund innan vi fick skjuts av dem en bit tillbaka in mot stan. Tog sedan bussen därifrån och var hemma vid 18. Somnade väldigt tidigt. 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Vad har hänt sedan sist?

Ni kanske undrar vad jag har haft för mig de senaste veckorna. Tänkte att det kanske är bäst att jag skriver det i punktform. Annars blir nog inlägget lite väl långt. 
 
- Varit i Limerick en helg och tog därifrån en tur till Dingle
- Tagit en tour till Wicklow mountains
- Har haft ännu en hamlagad middag hos Madde med Linnea och Roosa. Denna gången blev det tacos och gino.
- Fikat på typ världens bästa café. Drömmer fortfarande om den goda maten jag åt där.
- Funnit min nya favoritfrukost: grekisk youghurt, müsli med russin, nötter och knapriga havregryn och en klementin som är skuren i bitar.
- Träffat flera nya au pairer bl.a. 3 svenska.
- Varit på Dublins kulturnatt, slog två flugor i en smäll och besökte Dublin castle och Book of Kells helt gratis!
- Strosat runt i Dublin
 
Men det största ändå är nog att jag äntligen tog tag i och pratade med min värdfamilj om att jag vill åka hem i December. Datum är inte bestämt än då hon ville vara säker på att en annan au pair kunde komma samtidigt som jag åker. Men någon gång innan jul lämnar jag Irland.
 
En bild Linnea tog på mig i Cork

//Anna

Powerscourt house and garden

På lördagen den 24 augusti tog jag, Linnea och Madde bussen vid kl.9 till Enniskerry som är en söt liten by utanför Dublin belägen i utkanten av Wicklow mountains. Den danska au pairen hoppade på bussen i sitt område då den gick förbi där. 
 
Först gick vi till Powerscourt house and garden vilket är ett typ av slott. Jag vet inte om det räknas som ett slott eller herrgård. Vilket fall som helst så finns där en jättefin park som vi besökte. Huset hade tillhört familjen powerscourt men de blev bankrutt på 40-talet och tvingades sälja hela godset. Mr.Powerscourt hade tydligen en väldigt rik fru dock som hade kunnat rädda hela godset med sina pengar men hon vägrade. Hon har gått till historien som en elak tjurkärring. Då känns det väl som man lyckats eller?
Idag finns där i alla fall en golfbana, stor fin trädgård, hotell-, restaurang-, konferens-, bröllops-verksamhet osv. 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Jag är tillbaka!!!

Yes! Har äntligen fått en ny laddare till datorn. Får hoppas denna håller längre än 4 veckor. Ska i alla fall vara jätte jätte försiktig med den så att den håller.
 
Ska skriva ett ordentligen inlägg ikväll. Har en massa inlägg och bilder som ska upp nu när jag har fått datorn tillbaka.
 
//Anna

Lanar dator

Hej hej! Lange sedan ni horde nagot fran mig senast. Saknar fortfarande datorsladd. Har jag valdigt tur far jag den i slutet pa veckan annars blir det nasta vecka nagon gang. Har sa sjukt mycket inlagg jag ligger efter med. Men men, det far vi ta nar jag har dator igen.

Just nu lanar jag barnens dator. Den ar inte den basta men den funkar. Skitig ar den dock.

Ses snart igen!

//Anna