A little bit of the old town

Lördagen spenderades med kameran i handen vandrandes runt i centrala Dublin. Från den gamla delen till den allra nyaste.
 
Promenaden började i de gamla delarna av Dublin. Men vi hamnade ganska snabbt på sidogatorna där de var folktomt och väldigt tyst och mysigt att gå. 
 
 
 
Hamnade i en park vid en kyrka som jag tror var St.Patricks cathedral. Såg så många kyrkor att jag inte kommer ihåg vilken som är vilken. 
 
 
Gick vidare och hamnade vid Dublin castle. Ett ställe som jag måste gå in och titta i någon dag. Men måste säga att arkitekturen inte var mycket att hurra för. Lika tråkig som Stockholms slott. Dock hade den en flygel med ganska intressanta blandningar av allt möjligt. Bla. detta torn och färgglada husväggar.
 
 
 
Precis vid samma ställe så fanns en väldigt trevlig park. I parken fanns en gammal stenbyggnad men lägg märke till huset bakom. Snacka om att blanda gammalt och nytt. Men det är Dublin i ett nötskal. Kontraster överallt. 
 
 
//Anna

Äntligen helg

Då var första veckan av två klara med barn som har lov. Har väl gått över förväntan men känner att min fantasi inte är som den brukade vara. Har så fruktansvärt svårt att komma på lekar vi kan göra känner jag.
Det har bla. blivit dockteater, kojabyggande, snöbollskrig, superhjältelekar, dansande och en hel del bråkande om vad vi ska köra.
 
Det jobbigaste har varit att hinna göra mina städsysslor osv och lunchen. Aldrig är det något som passar dem båda. Men men, så är det väl med barn antar jag. 
 
Har jag nämnt att min värdfamilj är fruktansvärt anti socker. Allt de köper är sockerfritt i stort sett och man får nästan alltid mer grönsaker på tallriken än något annat. Tog kort på deras fruktskål idag när den precis var påfylld. Bör nämna att all denna frukt är uppäten innan tisdag. Dock beror det mest på att pappan gör väldigt mycket smoothies och juicer. (Rättare sagt det är det han lever på) 
 
 
Solen kom förövrigt fram nu på eftermiddagen. Så himla underbart!!
 
 
//Anna

Byta header

Asså, jag fattar inte varför jag fortfarande har kvar den här headern. Den är ju alldeles för vintrig och kall och tråkig. Om det inte vore för att jag fryser fingrarna av mig här och därför ligger begravd under täcket så skulle jag ha fixat en ny för länge sedan. Det är dock lite svårt att byta bilder i headern när man ligger såhär:

 
Mvh en frusen tjej

Snö, Städning och Torra händer

När jag vaknade imorse såg jag ett tjockt lager snö på mitt takfönster. Att ingen på nedervåningen hörde mitt NEEEJ!!! är helt otroligt. Men sjävklart var barnen upp över öronen uppspelta över detta. Det hade kommit ca. 3 cm under natten och fortsatte snöa hela dagen. Dock var det för varmt så allt smällte bort till lunch som tur var. Spenderade ca. 2 timmar utomhus i snön och hade snöbollskrig med barnen. Har nog aldrig frusit så mycket om mina fingrar. Endast tunnvantar funkar inte så bra i blötsnö. Bör också nämna att för en gångs skull så behöll Isaac jackan på hela tiden, frågade inte ens om han fick ta av den. Det är ett mirakel!
 
Deras morfar kom och hämtade barnen vid 14.30 så fick äntligen lite tid över att städa huset. Något som har kommit i kläm nu när barnen är lediga från skolan. Det är inte så lätt att dammsuga när man har en unge hängandes runt benet eller i armen. Det är en hel del städningen här men det hade jag ju också räknat med. Dock är jag lite förvånad över att jag trivs så bra med att städa. Det är väldigt avkopplande faktiskt.
 
Däremot är jag lite trött på allt diskande. Eller ja, mina händer är. Har nog aldrig haft såhär torra händer någonsin. De har en diskmaskin som är sönder (diskar ej rent) men de använder den ändå. Det är mitt ansvar att plocka ur den men eftersom att disken inte är ren får jag stå och diska allting förhand. 
 
 
 
 
//Anna

Don't discriminate

En kort och snabbt inlägg ikväll bara. Dagen har gått bra även fast det är en aning mer stress just nu. Imorgon och på fredag jobbar jag bara halvdag för att kompensera de extratimmar jag behöver jobba dessa två veckor. Är även ledig på måndag vilket är trevligt det med. 
 
En aktivitet vi hade idag är något som de kallar för "musical statues". Kommer inte ihåg vad den heter på svenska men man dansar och sen stannar man musiken och de ska stå stilla. Isaac är så söt när han börjar sjunga på gangnam style låten. Han älskar den för övrigt. Men jag vet inte vart han har fått det ifrån men istället för att sjunga sexy lady så sjunger han don't discriminate. Första gången trodde jag att jag skulle skratta ihjäl mig. Men måste säga att hans version kanske till och med är bättre. Jag menar don't discriminate låter ju så mycket bättre än sexy lady. 
 
//Anna

Jättar och "idioter"

Fredagskvällen spenderades med Linnea på en pub med live musik och kvällen var väldigt trevlig. Vågade mig på att ta nattbussen igen. Första gången så fick jag en ganska bra nattpromenad om man säger så men i fredags gick det bättre. Så kunde lägga mig i sängen vid kl.3 istället för långt senare.
 
Tog sovmorgon igår och åkte in till centrum på eftermiddagen där jag mötte upp Linnea igen. Vi gick och tittade på Jack the giant slayer i 3D på Savoy. Det var sjukt billigt för att vara 3D en lördagskväll, behövde bara betala ca. 8 euro. Satt verkligen inte alls fel. Pengarna försvinner ju så fruktansvärt fort ändå pga väldigt dyr restaurangmat. Den som lyckas äta ute under 11 euro får gärna kontakta mig och berätta hur det går till.
 
En liten rolig sysselsättning jag och Linnea har medans vi sitter och äter eller går på gatorna är att räkna hur många "idioter" vi ser på en dag. Nog att "Vill du vara fin så får du lida pin" stämmer i viss mån så behöver man ju inte dra det till idiotiska gränser. Där av idioter. Har tidigare nämt lättklädda Irländare och de är inget skämt när jag säger att de är galna. De som räknas in under "idioter" är de som går barbenta eller som går i tex en tunn kofta när det är väldigt kallt ute. Igår tror jag vi kom upp i 8 stycken eller något.
 
Lite bilder från helgen. Varning dåliga mobilbilder.
 
 
 
 
 
//Anna

Tre hela veckor

Jag kan knappt fatta att jag har varit här i tre veckor. Tiden går så jäkla snabbt och särksilt vardagarna bara försvinner. Samtidigt som det känns som jag kom hit igår så känns det som jag har varit här mycket längre än tre veckor.
 
Barnen tog påsklov i fredags och kommer nu ha lov i två hela veckor. Jag ska jobba som vanligt under dessa två veckorna men kan väl säga att jag är lite avis på de au pairer som får vara ledig dessa två veckorna. Hade gärna velat lämna Dublin och se lite mer av Irland men jag tror jag har tid till det också någon annan gång. 
 
Dock har jag ingen aning om hur jag ska lyckas underhålla barnen hela dagarna i två veckor samtidigt som mina vanliga sysslor ska skötas. Men det lär jag väl märka antar jag.
 
I fredags gick barnen bara halvdag så hämtade dem kl.12 och direkt efter gick vi till ett kafé och drack varm choklad och åt muffins. Men stackars Isaac som är äggallergiker kunde inte äta något alls där så jag lovade att göra svenska pannkakor när vi kom hem. De tyckte de var väldigt goda och ville att jag skulle göra det fler gånger vilket är toppen. Dock fick jag bara en pannkaka själv då de åt upp alla andra så jag fick komplettera min lunch med en smörgås. Isaac har varit lite sur på mig för att jag inte äter hela min lunch med Millie när hon kommer hem från skolan vid 14.30. Men i fredags märkte jag verkligen varför jag har valt att äta den största delen av min lunch själv innan jag hämtar Isaac i skolan. Att inte äta lunch förens kl. 15 var inte bra. Hej huvudvärk!
 
 
//Anna
 

Wagamama och barnpassning

 
Igår var det en hyffsat vanlig dag. Dock skulle Isaac iväg på sin balettexamen som de säger. En typ av uppvisning för någon som bedömer dem typ. Helt sjukt i mina ögon men är ju inte så insatt i det. Så de sista 3 timmarna hade jag bara hand om Millie. Vilket var trevligt, lite tjejtid som hon kallar det.
 
Efter det åkte jag till Blanchardstown för att möta Lisa den tyska au pairen för att äta. Vi hamnade tillslut på wagamama. Hade aldrig ätit där innan och hade ingen aning om vilken typ av mat det var men det var jättegott. Tog en nudelsoppa med kyckling.
 
Idag kommer jag jobba ganska mycket då jag jobbar någon timma längre plus att jag är barnvakt ikväll. Ska bli intressant. Hur jag ska få Isaac i säng, när han nu har sin nya legoleksak att leka med, har jag ingen aning om men det får vi se.
 
//Anna

Man blir inte alls sjuk av det!

Inte ens denna dagen..
 
En sak som jag inte trodde någon kunde slå svenskarna med så är det att klä av sig så fort solen kommer fram. Men irländarna är fan galna. Jag vet inte hur många som jag sett gå runt i shorts och T-shirts när det bara är 2 grader ute även fast solen är framme. (En kort stund. Solen visar sig nästan aldrig mer än 2 timmar om dagen.) 
 
Detta är mitt största problem som jag har med Isaac. Han vill aldrig (jag menar verkligen aldrig) ha jacka på sig. Han tycker det är alldeles för varmt så fort han börjar röra på sig lite grann. Så då åker den av och jag får börja tjata på honom att han ska ta på den igen. Men det är tvärt nej. Den där "Du blir sjuk om du inte har varma kläder på sig" funkar inte då någon jävel har smält i dem att man inte blir sjuk av det. 
 
Citerar Isaac "Det är bara någon gubbe som har sagt det och så har alla hängt på. Man kan inte bli sjuk på grund av att man har för lite kläder på sig." Vad sjutton ska man säga som motargument mot det? Att försöka förklara att det är kroppens immunförsvar som blir svagare om man fryser ofta för en 6åring är inte det lättaste. Bör jag nämna att han har världens hosta för tillfället? Men han tror inte på min teori om att han har gått för mycket utan jacka när det är kallt.
 
Jag tror jag ska börja leta efter den där personen som har smällt in i både Isaac och Millie att varma kläder inte hjälper mot sjukdomar.
 
//Anna

More pictures

I fredags mötte jag upp Linnea inne i stan. Vi åt på Pizza Hut tills de stängde, jag brukar inte gilla pizza men denna var såå god! Vi avslutade sedan kvällen på en pub med sjukt bra livemusik. Vi gick till samma pub även på söndagskvällen och det var nästan lika bra livemusik då också.
 
 
 
Bjuder även på två bilder från O'connell street som jag tog på lördagen.
 
 
 
//Anna

St. Patrick's Day Parade - Film

Här har vi filmen jag skrev om i det förra inlägget. Jag ursäktar för den dåliga kvaliten men den är filmad med mobilkamera så. Vi fick även se världens största orkestertrumma. Den drogs på en vagn av några personer och sen gick det en elller två bredvid med en jättetrumpinne och slog på den. Tyvärr fick jag inte med den på bild eller film. 
  
 
//Anna

Paraden - del 2 Orkestrarna

Igår såg jag nog fler orkestrar än jag samanlagt kommer se i hela mitt liv om man utesluter gårdagen. De flesta orkestrarna var från alla möjliga stater i USA. Jag filmade lite grann, ingen höjdar filmning precis men ska försöka lägga upp den här senare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Paraden - del 1

Här kommer första delen med bilder från Paraden som var igår söndag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Sommarlängtan

Nu när jag sitter och fixar med bilderna från helgen så "råkade" jag klicka in i mina mappar med vår och sommarbilder. Åh vad det hade varit skönt med lite värmande sol. Just nu känner jag väl att det värsta med attt bo här i Dublin är vetskapen om att en riktig sommar aldrig riktigt kommer komma. 
 
En liten bildbomb med bilder från härliga sommarkvällar.
 
 
 
 
 
 

 
 
//Anna

St.Patricks Festival

I helgen är det St.Patricks day, närmare bestämt på söndag. Men från och med igår torsdag tills på måndag så pågår St.Patricks festival. Jag ska försöka hinna med att se så mycket som möjligt men det som jag absolut inte kommer missa är paraden som går genom centrala Dublin. Kommer bli hur häftigt som helst. 
 
Idag hade barnen sin egna lilla parad i skolan då de gick runt i området där jag bor. Om de hade några gröna kläder hemma så fick de gärna ha på sig det. Men många kom även med peruker och andra mössor, tutor, flaggor och massa andra saker. St.Patricks day är ju också Irlands nationaldag så därför firas den ganska mycket här. 
 
Så ni lär inte höra någonting från mig förens möjligen måndag kväll. Vi får se när nästa inlägg dyker upp helt enkelt.
 
HAPPY ST.PATRICK'S DAY!
 

Bilder från helgen

Lite blandade bilder från helgen som jag inte har visat. Jag får hoppas för er skull att mina skills när de kommer till att fotografera sådana här vardagliga bilder blir bättre. För just nu är de inte vidare toppen.
 
National Museum - Archaeology and History
 
 
National Museum - Natural History (Ja, jag vet att min tumme är med på bilden)
 
Typiska bostadshus i centrala Dublin + Linneas huvud
 
 
//Anna

Kort summering av dagen

 
Som vanligt på onsdagar så hade båda barnen musikklasser efter skolan så det blev extra mycket hämta och lämna idag. Under tiden vi väntade på en lektion skulle börja gick vi till ett kafé och köpte varm choklad till mig och Millie och Isaac fick en äppeljuice. 
 
Det var en hel del gråt och skrik från Isaacs sida idag då han åter igen inte ville gå till sin musiklektion. Men efter en del övertalning från min sida så började vi i alla fall gå till musikskolan. Sen blev det en muta från hans mamma för att han skulle gå på sin musiklektion också. Jag hoppas han inte håller på och skriker nästa vecka också men det lär han säkert göra. 
 
Imorse började dem med glada/ledsna smileys på en tavla. Om barnen inte gör det jag säger att de ska göra med en gång så får de en ledsen smileys och gör de något bra så får de en glad smileys. Detta är mest gjort för Isaac men Millie ville också vara med. 
 
Ikväll började jag titta tillsammans med barnen på filmen om Pippi på rymmen. Får se om de tycker om den när vi har sett klart hela. Vi hann ungefär en tredjedel idag innan de skulle gå och lägga sig.
 
//Anna

Tisdag

Dagen har varit ganska händelselös då det har varit de vanliga rutinerna förutom att Millie var hos en kompis efter skolan så jag hade bara hand om Isaac på eftermiddagen. 
 
Jo, just det. Fick använda spisen för första gången då jag skulle värma upp lunchen som mamman hade förberett åt oss. Jag som har väldigt stor respekt för eld tyckte inte alls det var kul att använda gasspis. Minns skräcken i kemisalen varje gång man skulle använda brännaren. USH! Inte nog med det så råkade jag släcka elden flera gånger när jag skulle sänka värmen. Fattar inte varför folk frivilligt har sådana spisar. Jag menar vill man verkligen riskera brännskador på fingrarna varje gång man ska laga mat?
 
Inte nog med det så ville inte Isaac att maten skulle vara uppvärmd utan han föredrog att äta kall chilli con carne, precis som han älskar att äta sin spagetti med köttfärssås kall också, så fick lägga undan åt honom innan jag värmde åt mig. Sen frågade han ut mig hela lunchen varför jag inte ville äta kall mat. Det märks att han är uppväxt på ej uppvärmda rester pga ingen micro.
 
 

Hagel och typ minusgrader

Det var vad min måndag bjöd på. Det började hagla under natten och höll på i stort sett hela måndagen. När barnen fick se att det var snö ute fick de eld i baken. De hjälpte varandra städa sin rum så att allt skulle bli klart så fort som möjligt så att de skulle kunna gå ut och leka innan de behövde gå till skolan. Själv var jag inte särksilt pepp på detta väder och höll mig inomhus så länge som möjligt. 
 
Efter skolan så var det med motvilja som de gjorde sina läxor och åt lunch. De ville ju helst vara ute och leka i den lilla snö som fanns. 
 
När de väl fick gå ut så började de samla ihop så mycket snö de kunde och gjorde en stor snöboll. Det är roligt att se skillnaden på hur de leker i snön och hur svenka barn leker i snön. Dessutom är de väldigt duktiga på att underskatta kylan. Isaac är mestare på att ta av sig jackan då han nästan aldrig vill ha den på sig. Inte ens igår när det haglade och var minusgrader utomhus så ville han ha den på sig för det var för varmt. Jag vet inte hur många gånger jag behövde säga till honom att ta på sig jackan igen.
 
 
 
//Anna

WOW

Så jäkla häftigt så det är inte sant. Det är sjukt hur mycket man kan göra med hjälp av robotteknik idag.
 
 
 
//Anna

St. Stephen's Green Park

I lördags så gick jag och Linnea runt lite i Saint Stephen's Green Park. Den var väldigt vacker men den är nog ännu vackrare när det är löv på träden så det blir nog att vi återvänder dit.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
//Anna

St.Stephen's Green Shopping Center

I lördags så gick vi in i detta shoppingcentret. Vi såg en massa folk som stod och fotade utanför och vi hade ingen aning om vad det var för hus för ingen av oss hade direkt kollat upp turistplatser i Dublin. Men det var en riktigt häftig byggnad.
 
Första bilden har jag lånat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Helgen

Jag har inte hunnit blogga i helgen för jag har knappt varit hemma alls. I lördags så mötte jag upp en annan svensk au pair, Linnea i Dublin city center. Det var första gången sen jag kom hit som jag åkte in dit och det var kul att se. Innerstan känns lite som ett miniLondon typ. I lördags så strosade vi bara runt och åt på restaurang och fikade och sen senare på kvällen tog vi en drink på en pub. Vi försökte hitta en pub som var ganska lugn och där det inte var så mycket folk men det var nästan omöjligt då det pågick en rugbymatch mellan Irland och Frankrike. Pubarna var fulla med en massa skrikande fransmän och irländare.
 
I söndags så mötte jag upp Linnea igen inne i stan. Vi gick först till National Museum - Archaeology and History men de öppnade inte förens 14 så vi gick och mötte upp Claudia och hennes kompis för brunch. Claudia har tidigare varit au pair hos den värdfamilj som jag har. Hon berättade lite om livet i Dublin och om platser och pubar osv som vi borde gå till. Det var väldigt trevligt och stället vi åt på var underbart. Efter brunchen gick vi tillbaka till museet och kollade runt där och efter det gick vi till Natural History Museum. Båda ställena var intressanta men man gick igenom dem ganska snabbt. 
 
Det blev ytterligare en fika på söndagen med Linnea och sen åkte hon hem och då mötte jag upp den tyska au pairen Lisa som jag träffade i Fredags. Hon hade med sig en annan kompis som var en au pair från Holland. De kom ganska sent in till stan så vi gick direkt till en restaurang och satt där och pratade och åt ett tag innan vi alla åkte hem. 
 
Jag kommer lägga in separata inlägg på några av de ställen vi kollade på.
 
En dålig tagen med min mobilkamera. Till vänster syns Trinity college.
 
//Anna

Fika och film

 
Som jag skrev i det tidigare inlägget så träffade jag en tysk au pair igår på Blanchardstown. Hon kom hit i Onsdags så hon hade inte varit här så länge än precis som jag. Först gick vi till Starbucks och fikade och sen gick vi runt och kollade i lite affärer innan vi bestämde oss för att se en film.
 
Det är inte så lätt att välja film när man inte vet något annat än titeln på filmen så vi chansade och tog den film som visades först. Vilket visade sig vara ett dåligt val då filmen var så fruktansvärt tråkig. Den hette Broken City och skulle nog vara en action/kriminal film men det var väldigt lite av båda och väldigt mycket dö tid. Det kändes som när man får höra ett interskämt och man inte har en aning om varför de skrattar. 
 
Men kvällen var trevlig i alla fall och vi ska ses igen nästa vecka någon kväll då hon jobbade i helgen. Idag ska jag in till stan och se mig omkring. Det ska bli kul. Får inte glömma att ta en massa kort nu.
 
//Anna

Första bussturen...

Fråga mig inte varför jag var så dum och valde att ta min första busstur en fredgaskväll när det är mörkt till ställen jag inte riktigt känner till. 
 
Jag slutade en timme senare igår, kl.18 och vid 19 hade jag bestämt träff med en tysk au pair i Blanchardstown. Det var lite stressigt men jag han med bussen även fast jag fick fixa middagen igår också. Dock började problemen när jag skulle av. Då jag lyckades gå av en busshållplats för tidigt men det gjorde inte så mycket då för det var ungefär lika långt att gå. Däremot när jag skulle hem så var jag tvungen att gå ut från en annan ingång i köpcentret vilket gjorde att jag inte hade någon som helst aning om vart den busshållplatsen låg. Inte visste jag vart den som var närmre heller låg. Men efter att ha gått runt i stort sett hela byggnaden så hittar jag tillslut min hållplats och kan åka hem. Men det var inte många minuter som skilde förens bussen kom så där hade jag tur.
 
Det jobbigaste med att åka buss här och man inte vet vart man ska är att alla husen ser typ lika dana ut. Man har ingenting att känna igen där jag kan se att nu närmar jag mig. Så upptäckte att jag missade min hållplats precis när vi åkte förbi den så det blev en liten extrapromenad hem sådär mitt i natten. Men nu vet jag det och förhoppningsvis missar jag den inte nästa gång.
 
 
//Anna

Mitt rum

Min värdfamilj skrev att jag skulle få ett stort rum innan jag kom hit och eftersom jag vet att deras mått är mindre när det kommer till sådant så hade jag inga större förväntningar. Men det är stort.
 
Mitt rum ligger på tredje våningen där jag också har ett eget badrum. Det finns ett rum till här uppe men det används bara som förråd så jag har hela våningen för mig själv vilket är skönt.
 
Rummet består av:
En garderob
Skulle gissa att sängen är en 1,5m säng (kan ligga på tvären med enbart fötterna som sticker ut och jag är ca. 1,6m)
En byrå
Ett skrivbord
Och en tvättkorg
 
 
 
 

Torsdag - alltid dagen innan fredag

Som jag har längtat efter denna dagen! Att äntligen få längta efter fredag och helg känns så jäkla bra. Att vara konstant ledig är bland det värsta jag vet då jag blir så fruktansvärt rastlös. Kanske förklarar varför jag har spenderat de senaste 6 sommrarna med att jobba så mycket som möjligt.
 
Dagen har varit helt okej ändå. Dock gick de sista två timmarna fruktansvärt långsamt. Även fast barnen inte har varit särskilt tjuriga idag så har de varit väldigt klängiga. På något sätt känns det som att de tävlar om vem som får mest uppmärksamhet från mig (och även deras föräldrar) och det är väldigt jobbigt. Men jag försöker att dela upp den så mycket som möjligt. Även fast det är lättare att rikta ögonen mot Isaac då han är all-over-the-place hela tiden.
 
Imorgon är det samma rutiner som idag men när jag har slutat så ska jag iväg till Blanchardstown och träffa en annan au pair och det ska bli kul. Har efter mycket letande äntligen funnit en sida på facebook för au pairer i Dublin som inte enbart är för folk som letar au pair eller värdfamilj. Så det gick fort att hitta folk som bodde i närheten. 
 
Förövrigt så har jag nog den konstigaste förskylning jag någonsin haft. När jag trodde att förskylningen var på g så var den tydligen som värst för nu är jag bättre igen. Dock har den övergott till min näsa med en massa snor som följd. Dock får jag inte ut något när jag snyter mig. Känns som om allt bara rinner åt andra hållet istället vilket inte är så trevligt. Nä, nu har jag nog äcklat er tillräckligt för ikväll. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder på mitt rum och lite mer bilder på området imorgon.
 
Så länge får ni nöja er med en gammal bild tagen från min favoritplats hos min farmor med världens bästa utsikt. Särskilt vid solnedgången.
 
 
//Anna

Trevlig Onsdag

Mamman började tidigt på jobbet idag så jag hade lite mer saker att se till så att de blev gjorda innan barnen skulle till skolan. 
 
Isaac var lite tjurig hela morgonen och lunchen eftersom han inte ville gå till musikskolan efter skolan. Men han var gladare när jag hämtade honom på musikskolan sen vilket var trevligt. När han är glad så är han lätt att underhålla även fast han har så fruktansvärt mycket energi i kroppen. Det bästa är att jag inte behöver springa lika mycket som han. Han föredrar lekar där jag ska försöka pricka honom med en boll gjord av strumpor eller när han ska springa och hämta saker jag skjuter iväg. Jag har även lyckats komma på en lek som han bara älskar och som är en bra sak att locka med om han är tjurig. 
 
Millie hade också musikskola idag men någon timme efter att jag hämtat Isaac där. Så det var en hel del hämtande och lämnande men det var skönt att ha en sådan dag mitt i veckan. När allting bara rullar på och man inte kommer till den där fasen då man inte riktigt vet vad man ska göra för att underhålla dem.
 
Fick även testa på att använda tvättmaskinen idag och tror det eller ej så tvättade jag inte sönder några kläder eller missfärgade dem eller något. Med tanke på mina katastrofförsök i köket, som i stort sett alltid är stora misslyckanden även fast jag har försökt 10 ggr innan med samma maträtt, så är detta rena rama undret. 
 
//Anna

Två bilder

 
 
Dessa bilder är de jag har tagit med min mobil än så länge. Visar inte så värst mycket av området dock. Kommer fler jag lovar.
 
//Anna

Saker jag saknar just nu

Det finns en hel del saker som alltid har funnits hemma men som inte finns här. Saker som man kanske tar för givet att de ska finnas i ett hem men tydligen inte.
 
Några av dessa sakerna är:
- En microvågsugn
- Ordentliga disktrasor
- Diskhanddukar
- Smörkniv
- Papperskorg
- Drickglas i glas och inte plast
 
Andra saker jag också saknar är Liptons tepåsar, nyponsoppa, min säng, ett varmt rum och att kunna dricka vatten direkt ur kranen. Det skulle inte förvåna mig om vattnet som kommer ur kranen innehåller mer klor än vad som finns i en simbassäng. 
 
//Anna

Förkylning på g

Vaknade med ont i halsen och huvudvärk och kände mig allmänt trött och ont i kroppen. Vilket inte var sådär jättetrevligt när man ska ta hand om en pojke som har mer energi en ett kärnkraftverk. Men tack och lov så lyssnade dem när jag sa att jag inte kunde springa eller anstränga mig för mycket. 
 
Dagen har varit helt okej ändå tack vare drogande av Alvedon. Dagen har bestått av samma saker som igår i stort sett. Hämtat och lämnat barnen i skolan och lekt lite i parken och sett till så att de har gjort sina läxor. Mamman visade mig hur tvätten fungerade och det verkar inte vara några större svårigheter. Jämfört med mammas tvättning så var detta väldigt enkelt. Hemma har mamma typ 5 olika högar att sortera upp kläderna mellan här var det bara två. Sen behövde jag inte hellre strycka några kläder överhuvudtaget. Tror inte ens de hade något stryckjärn för hon sa att hon avskydde att stryka. 
 
Så tji fick mamma då hon trodde jag till och med skulle behöva strycka underkläderna.
 
Jag hoppas jag vaknar upp lite piggare imorgon och inte sjukare. Annars får jag droga ännu mer Alvedon. Vilken tur att jag packade ner det i väskan.
 
//Anna

Just because...

Bara för att jag endast har Merlin i huvudet just nu. Förhållandet mellan Merlin och Arthur är bara helt underbart. Kolla videon. Även fast ni kanske inte har sett serien innan så tror jag ni tycker den är kul.
 
 
 
//Anna

Merlin

Då jag till min besvikelse upptäckte i lördags att jag inte kunde se avsnitten från säsong 5 av Merlin på svtplay så började jag istället kolla online som jag oftast gör. Dock hade jag denna gången tänkt att jag skulle se hela säsongen på tv en gång i veckan istället för att dra igenom allt på 2 dagar men det lyckades ju inte. 
 
Så sedan i lördags har jag nu på kvällarna plöjt igenom den allra sista säsongen av min favoritserie och det känns jättehemskt. Jag tänkte att jag skulle spara de två sista avsnitten så jag kunde dra ut på det lite men det gick verkligen inte när jag väl var igång. Nu sitter jag här och gråter. Både för att serien är slut för alltid och dels för att det inte slutade som jag ville att det skulle sluta. Mer än så tänker jag dock inte säga för då blir det spoiler för dem som inte sett hela. 
 
Trailern för första säsongen. Har ni inte sett Merlin så borde ni göra det.
 
//Anna

Lek och stoj

Idag var min första dag som au pair kan man säga. Då det var från och med idag som mitt schema började. Började vide 7.30 med att städa barnens rum och såg till att de borstade tänder osv. Mamman följde med till skolan för att visa vart barnen skulle bli lämnade och hämtade och presentera mig för läraren. 
 
Efter att jag hämtat båda barnen vid skolan själv så stannade vi till vid den hyffsat stora grönytan nära deras hus. Där sprang vi runt och lekte i ungefär 1 timma innan vi gick hem. Jag som typ inte har tränat sen juni förra året var detta en jättepers. Kände mig ganska död. Jag har nog aldrig stött på en sexåring som kan springa lika snabbt som denna lilla pojke jag tar hand om nu. 
 
Senare på eftermiddagen när alla möjliga olika läxor var gjorda så gick vi ut igen och sprang lite till. Till slut så hamnade jag framför en port där jag fick agera målvakt. Bör jag tillägga att jag inte har någon bollkontroll what so ever? Men tydligen tyckte de jag var tillräckligt bra eftersom jag fick stå kvar där ett tag.
 
Ni får ursäkta mina bildlösa inlägg för tillfället. Känner att kameran bara är i vägen just nu. Har dock några bilder på mobilen som jag tog igår när jag var ute på promenad. Kan lägga upp dem i ett separat inlägg sedan.
 
//Anna
 
 

Första dagen i Dublin

Första dagen i Dublin avklarad. 
 
Hela situationen här är väldigt konstig just nu. Man bor hos en egentligen främmande familj. Detta kände jag framför allt imorse efter att jag hade duschat och skulle gå ner och äta frukost. Det kändes så konstigt att öppna kylskåpet och ta det jag ville ha, även fast de tydligt sagt att jag när som helst fick gå och ta mat när jag ville. Men det är något som jag kommer vänja mig vid och det blir säkert lättare redan nu i veckan när jag blir introducerad i alla mina sysslor. Skönt är det i alla fall att mamman kommer ta ledigt hela veckan för att visa mig hur allt fungerar.
 
Idag följde jag med mamman och den äldsta flickan,M på en liten biltur till granncountyt. Det var väldigt kul att se hur den irländksa landsbyggden såg ut. När vi kom tillbaka till Dublin så visade M mig runt i området lite grann innan vi åt en sen lunch. Sen på kvällen följde jag med familjen till Ms dansuppvisning och fick efteråt alla rapporter hemifrån att Robin hade gått vidare. Vilket gjorde min kväll. 
 
Har tyvärr inga bilder från dagen. Måste bli bättre på det där, komma ihåg kameran.
 
//Anna

Melodifestivalen - Robin Stjernberg

Det värsta med att sitta här i Dublin just nu är att jag inte kan rösta på Robin i kvällens andra chansen. Han är verkligen min favorit i årets tävling och jag hoppas han går vidare till finalen. Jag har bett min familj att rösta åt mig men vet inte riktigt om de kommer göra det.
 
Jag drogar i alla fall hans låt dagarna i ända. 
  
 
//Anna

Första kvällen i Dublin

Efter att ha rensat min utkorg på inlägg jag tänkt skriva så sitter jag nu här i mitt nya rum i Dublin. Rummet luktar för övrigt väldigt konstigt men jag tror det försvinner om ett tag då det har stått tomt ett tag och tydligen blivit ommålat också. 
 
Efter mycket om och men så blev det att mamma körde mig till Malmö där vi båda tog tåget över till Kastrup. Hela dagen har känts ganska konstig. Första gången man säger hejdå till sin familj och inte riktigt veta när man kommer att se dem igen. Men det är tur skype finns. 
 
Resan gick väldigt bra och inga missöden. Blir alltid lika förvånad när jag går igenom säkerhetskontrollen och den inte piper. Har alltid trott att allt järnskrot jag har i mitt ben, efter att jag bröt den för ca. 6 år sedan, ska få den att pipa men tydligen inte. Vilket väl egentligen är skönt.
 
Imorgon ska jag packa upp och göra mig lite hemmastadd eller vad det kallas. Sen har mamman sagt att hon kan köra mig till en stor shoppinggalleria i närheten. Fast jag vet inte om jag kan kalla det en shoppinggalleria. Där finns allt, butiker, restauranger, bio, bibliotek osv
 
//Anna