En nästan ledig dag

Åh så jag har längtat efter fredag och helg, och särskilt denna helgen! Ikväll så drar jag och Linnea till Cork för att kolla in lite av de södra delarna av Irland. Det är bank-weekend vilket är toppen då jag har måndag ledig också. 
 
Idag är jag nästan ledig vilket är både skönt och sjukt irriterande på samma gång. Isaac ska till mormor och morfar efter skolan och Millie ska till en kompis. Så är ledig hela eftermiddagen fram tills 17 då jag ska hämta Millie och sen kommer Isaac hem vid 17.30 och ska passa dem tills pappan kommer hem vid 18. Så inte många timmar med barnpassning idag. 
 
Vi hade egentligen tänkt ta en så tidig buss från Dublin som möjligt men det blev inte riktigt så pga mina dumma jobbtimmar idag. Men men, hinner packa och göra allt i ordning i lugn och ro i alla fall.
 
Ses efter helgen och förhoppningsvis har jag en hel drös med fina bilder att visa er då.
 
 
//Anna

Två bra dagar

Har haft två bra dagar även fast jag fick jobba över en timma längre idag. Verkar bli mycket övertid denna veckan. 
 
Igår var det precis som idag soligt och fint hela dagen. Tack för det! Millie hade teaterlektion på eftermiddagen och under tiden lyckades jag övertala Isaac att ta ut cykeln. Isaac kan nämligen inte cykla än och jag tycker att det är på tiden att han lär sig. Det gick väl lite sådär. Han tittade mer på sina fötter än framför sig och lät mig hålla cykeln när han trampade på. Tänkte inte så mycket på balansen med andra ord. Tycker dock det är okej då det är bättre att han tycker det är roligt nu i början och sen vill lära sig cykla själv. Måste säga att cykeln han har är svår för att vara nybörjarcykel. Ingen fotbroms, utan bara handbroms.
 
Idag har vi spenderat nästan hela dagen utomhus i det fina vädret. Yey! Millie hade inga läxor idag så det fanns inte många måsten. Slutade med att det var ett ganska stort gäng barn som var med och lekte olika lekar på "the green field" som de kallar det. En stor gräsmatta nära huset som jag själv kallar minfältet pga all hundskit som finns där. Men vi hade väldig kul i alla fall och tiden gick fort så märkte knappt av att jag jobbade längre än vanligt.
 
Ikväll har jag suttit barnvakt en liten stund på kvällen. Eller ja, sitter fortfarande barnvakt men barnen sover så just nu är det inte så jobbigt. Isaac var lite på sin dåliga sida ikväll då han inte riktigt ville gå och lägga sig. Men han stannade i sitt rum i alla fall.
 
Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på från dagarna. Får försöka bli bättre på det.
 
 
 
 

Ett ljus i vardagen

 
Fick den här lappen av Millie igår. Så himla söt hon är! Om alla var lika duktiga på att ge fina komplimanger som hon så skulle världen må så mycket bättre. Varje dag får hon mig att le.
 
//Anna

GRATTIS PAPPA!

Kan inte fatta att jag glömt att publicera detta inlägget idag. Men bättre sent än aldrig antar jag.
 
GRATTIS PÅ 50-ÅRSDAGEN ÄLSKADE PAPPA!
 
 
Det känns lite tungt att inte kunna fira din 50-årsdag tillsammans med dig och familjen. Jag hoppas du får en jättebra dag med god mat, mycket sötsaker, fina presenter och många gratulationer. 
 
Även fast du går mig på nerverna ibland så älskar jag dig och jag kan inte tänka mig att ha en bättre pappa än du! Det är bara 46 dagar kvar tills vi ses igen och du ska få en fin födelsedagspresent av mig då! 
 

Vadå träna?

Det här med träning går inte så bra för mig just nu. När jag flyttade hit tänkte jag att när jag ändå startar om på nytt kan jag lika gärna ta tag i träningen också. Men det gick ju inte riktigt som jag tänkt. Tog låång tid innan jag faktiskt vågade mig ut på en powerwalk runt området och när jag kom tillbaka kände jag mig riktigt pepp på att fortsätta. Andra gången, veckan efter kommer jag på den dumma idéen att jag ska nog testa springa lite eftersom jag har så mycket spring i benen. Det var inte smart då jag som alltid fick ont i både knän och ljumske och blev avskräckt och gav mig inte ut veckan därpå pga detta. När jag väl tänkte att nu ska jag undvika smärta och testa igen blir jag sjuk. En fyra veckors lång förskylning blev det + förra veckan som var lite för säkerhets skull.
 
Så nu är vi här idag. Var sjukt pepp hela dagen och kände verkligen att nu jävlar ska jag röra på benen. Så, vad händer då?
 
Jo, mamman fastar i en trafikstockning och kommer hem 40 min senare en vanligt. När jag går nerför trappan och ska öppna dörren åt henne missar jag självklart ett trappsteg och vrickar foten. På något sätt känns det som att någon inte vill att jag ska komma igång med min träning. Jag har svårt att komma igång när allting är som det ska vara. Behöver inte sjukdomar, dumma idéer och andra problem som hindrar mig ännu mer. 
 
Saknar min simträning. Fasta tider och tränare som säger till mig vad jag ska göra. Att försöka träna på egen hand går just nu åt helvete, eller det har det gjort sen jag slutade med simträningen för ett år sedan.
 
 
//Anna

Lång natt

Idag mår jag inte jätte bra. Och det beror inte på baksmälla. Är det något jag inte klarar av så är det att vara uppe väldigt sent vilket det blev igårkväll. 
 
Jag hade tänkt att spendera lördagen hemma för att sedan gå ut på kvällen. Men så blev det inte. Väldigt snabbt och spontant bestämde jag mig för att följa med Linnea in till stan för att gå på en soul festival i Merrion Square Park. Tror nog aldrig jag har gjort mig klar på så kort tid. Det var som sagt riktigt härligt väder och musiken var till en början bra. Banden som var i slutet var mer åt reggae hållet och är väl inte jätte förskjust i sådan musik. 
 
Åkte hem igen och bytte om och gjorde det dumma valet att ha klackskor på sig. Mötte upp Linnea och Madde i stan runt 22. Fick skavsår relativt snabbt och resten av kvällen var en pina för mina fötter som bara gjorde mer och mer ont. På sista stället gick jag runt barfota i stort sett hela tiden och sen nästan hela vägen till bussen. Kom hem vid 4.30 på mogonen och upptäcker att mina värdföräldrar har låst dörren från insidan. Yey! Efter att jag har försökt ringa dem ett antal gånger så ringer jag på dörrklockan. Ville inte precis väcka barnen men som tur var så vaknade de inte. Gick och la mig vid 5 och vaknade vid 11.30 men måste nog ha varit den sämsta sömn jag haft. Det blir väldigt fel i mitt huvud när jag går och lägger sig när solen går upp och fåglarna kvittrar.
 
I början av festivalen, var betydligt mycket mer folk senare
 
//Anna
 

Sommarväder äntligen!

Sommarvädret har äntligen kommit till Irland och jag har faktiskt blivit brun! Dock bonnabränna men just nu bryr jag mig inte ett dugg om det.
 
Veckan har varit okej. Lite mellanmjölk-känsla sådär. Hade hand om enbart Isaac både torsdag och fredag, då Millie på torsdagen var hemma hos en kompis och på fredagen hade hon två kompisar här. Så mamman var hemma på fredagseftermiddagen och såg till så att flickorna skötte sig. Isaac hade trillat på onsdagskvällen och skrapat upp knät så han fick ont när han sprang. Vi lekte med lego och hade två allmänt lugna dagar istället för att vara ute och springa.
 
Fredagskvällen spenderades i centrum tillsammans med Linnea. Vi gick och såg Iron Man 3. Den var helt okej. Hade dock inte sätt de tidigare två filmerna så var en aning förvirrad i början. Men det roligaste under filmen var en  gubbe som låg och sov och snarkade väldigt högt i biosalongen. Som tur var så lämnade han biosalongen när han vaknade.
 
 
//Anna

Glada barn och vattenkrig

Idag var båda barnen glada hela dagen till skillnad från igår, då Millie började gråta för att hon inte förstod sin matteläxa med en gång. Jag kunde tydligen inte hjälpa henne på rätt sätt, så det tog ett bra tag innan jag lyckades trösta henne. Med lite hjälp av spotify och One direction-låtar så gick det mycket lättare.
 
Tiden mellan det att jag har hämtat Isaac och ska hämta Millie från skolan spenderades igår hemma hos Marga och en av pojkarna i den familjen. Hon är en au-pair från spanien som tar hand om två pojkar i Isaacs ålder. Den familjen är goda vänner till min värdfamilj men det har inte blivit att vi har umgåtts särskilt mycket tillsammans med barnen. Isaac var i alla fall jätteglad för detta och vi gör nog om det fler gånger. För det var trevligt.
 
Idag har varit en toppendag. Barnen har varit glada och Isaac har lyssnat på mig nästan hela dagen (utom morgonen). Behövdes inte jätte mycket upprepningar alls. Millie hade sin andra teaterlektion idag och under tiden hon var där så hade jag och Isaac vattenkrig hemma på gatan. Dock gick leken ut på att jag skulle träffa Isaac med en vattenpistol då de bara hade en som inte var trasig. Vilket passade mig bra, hade inte direkt lust att bli jätte blöt. Men blöt blev jag i alla fall när han fick tag på pistolen och började skjuta på mig.
 
Har dock haft ett par riktigt tunga dagar med en del hemlängtan och kännt mig allmänt nere men idag har det släppt. Tack och lov! 
 
Bild från Phoenix park i helgen

//Anna
 

Mysig helg

Har inte skrivit någonting på ett par dagar nu men har varit väldigt trött och har bara velat sova när jag varit hemma. 
 
I fredags kväll åkte jag in till centrum och mötte upp Linnea. Vi åt asiatisk buffé som var sådär, gick sedan runt i de södra delarna av centrala Dublin och njöt av den härliga sommarnattskvällen. Efter det satte vi oss på ett café på uteserveringen och beställde varsin brownie. Himla mysig kväll med andra ord.
 
I lördags eftermiddag mötte jag upp Madde som kom till Dublin förra veckan. Visade henne runt i centrum men det finns inte så himla mycket att visa egentligen så det gick ganska snabbt. Vi mötte sedan upp Linnea och tog en fika på ett av våra favoritcaféer. Provade deras mat för första gången och den var nästan lika god som deras bakelser. Billigt var det i alla fall så där kommer jag nog äta fler gånger. Efter det bar det av hemmåt och resten av kvällen spenderades i sängen med datorn i knät framför eurovision. 
 
Vaknade upp till solsken på söndagen och ett sms från Linnea som undrade om jag ville följa med till Phoenix park. Så in till stan bar det. Vi köpte med oss picknick och gick till parken där vi spenderade hela dagen. Det fanns inte ett enda moln på himlen på hela dagen och det var riktigt varmt. Har en smått ömande rygg just nu.. solkräm är inte det första jag lägger ner i väskan precis. Vi låg i gräset och bara njöt och pratade. Var så himla skönt att känna gräset mot mina bara fötter. Underbar dag helt enkelt!
 
Ibland behöver man helger då man bara njuter av det lilla. Det lilla är något som Dublin har mycket av.
 
 
 
//Anna

Imorgon är det fredag!

Precis som rubriken antyder så bara längtar jag efter morgondagen och fredag. Vill ha helg nu! Är så fruktansvärt trött och ikväll kommer jag inte direkt och gå att lägga mig tidigare. Kvällen kommer spenderas i sann eurovision anda hehe.
 
Veckan har segat sig fram ordentligt måste jag säga. Barnen har varit snälla vissa stunder men för det mesta så har de varit riktigt jobbiga denna veckan. Isaac har kommit in i en riktigt djup fas av "Jag ska inte göra som du säger". De ignorerar mig, svarar respektlöst på mina frågor osv osv. Både onsdag morgon och denna morgonen har vi hamnat i bråk för att han vägrar plocka upp något från golvet. I onsdags var det tre legobitar i lekrummet och idag var det hans täcke. Det enda han vill få ut av detta är att vinna över mig, men är det en sak jag har min häst att tacka för så är det vad envishet innebär. Tyvärr tickade klockan och jag fick inte riktigt den vinst jag hade hoppats på. Beter han sig likadant imorgon vet jag inte vad jag tar mig till. Har försökt att hota med det ena och det andra men han vägrar lyssna. 
 
Längtar efter helgen och få annat att tänka på. Och sen är det ju eurovisionfinal på lördag! Pepp! Ja, jag är en eurovision nörd. Melodifestivalen nä, inte så mycket. Men eurovision gillar jag. 
 
 
//Anna

Connemara

Vi åkte på en guidead busstur till Connemara med en busschafför som var sjukt rolig. Vilket gjorde resan mycket bättre. I bussen var det också en gäng högljuda amerikanare som det också var kul att lyssna på. 
 
Vi åkte runt i Connemara och stannade vid ett slott som heter Kylemore Abbey. Först förstår man inte varför de bygger ett slott mitt ute i vildmarken men när man kommer dit och ser utsikten. Då faller allt på plats och man förstår verkligen varför.

Jag tror jag ska låta bilderna tala för sig själva. Detta område var så otroligt vackert. Är ni på Irland måste ni besöka västkusten.
 
Vy från en känd film som jag aldrig har sett, så kommer inte ihåg namnet
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

En jävla förskylning

Har nu idag varit förskyld i fyra veckor i stort sett. Inte kul! Tror jag har checkat av allt man kan ha under en förskylning om jag ska vara ärlig.
 
Blev hyffsat frisk när jag var i Sverige och åkte tillbaka med en näsa som bara rann lite grann. Men nu efter helgen har förskylningen kommit tillbaka. Höll säkert barnen vakna ett bra tag igårkväll av allt mitt hostande. Tänkte att det går säkert över så tog inte min hostmedicin förens jag kände att jag började hosta sönder mitt innandöme. Ikväll sitter jag här med en ömande hals igen... 
 
Jag tror min kropp inte gillar det irländska vädret särskilt mycket. Jag har inte varit såhär sjuk sen jag vet inte när, om jag ens har varit sjuk såhär länge innan. Tror knappt det. Brukar vara ordentligt sjuk 1 vecka om året och that´s it men inte nu längre.
 
Jag vet inte hur jag ska få mig själv frisk. Medans alla andra går runt i t-shirt här i "värmen" så har jag jacka, halsduk, mössa och vantar. Men det verkar inte hjälpa att hålla sig varm. Så om någon vet en ordentlig huskur så tar jag gärna emot förslag.
 
//Anna
 
 
 
 

Check!

Okeej, första och längsta dagen avklarad. Check!
 
Jag är så sjukt trött just nu så ska försöka att bara skriva ett kort och snabbt inlägg ikväll men jag har alltid så lätt för att skriva för mycket känner jag. Dagen har varit okej. Barnen började morgonen med mycket gråt över allt möjligt men de (särskilt Millie) är väldigt känsliga just nu pga att föräldrarna är bortresta. Dock har Isaac varit arg som ett bi nästan hela dagen och klagat på allt som han inte har fått som han vill med. Tyvärr är jag lite för snäll, eller snäll vet jag inte om det är rätt ord. Jag tycker inte om att skrika och gör det därför inte särskilt ofta. Däremot ger jag mig inte så han får aldrig som han vill men jag pratar alltid med normal röst och får istället upprepa mig hundra gånger om innan han lyssnar. Vet inte vad som är bäst att göra, skrika eller upprepa. 
 
Till middag gjorde jag kycklingenchiladas och det var omtyckt. Till och med Isaac åt! YEY! Hade tyvärr inte hittat de kryddor jag skulle velat ha men hittade en chilliketchup som funkade utmärkt. De hade aldrig ätit något liknande innan och de visst inte riktigt hur de skulla äta det. Försökte få Isaac att äta med kniv och gaffel men det var omöjligt. Min mamma hade ju flygit i taget och jag och mina syskon hade ätit på samma sätt när vi var små. Här äter de med fingrarna så fort det inte är för kladdigt. 
 
Och ja, inlägget blev långt i alla fall. Men men, imorgon kommer föräldrarna hem igen så hoppas barnen är på bättre humör då. 
 
God natt!
 
Bild från centrala Dublin
 
//Anna

Aran Islands

Vi åkte till Inis Mór som är den största ön i ögruppen Aran Islands som ligger utanför Galway på söndagen. Och det var så himla vackert där ute. 
 
För att komma dit fick vi ta en färja som några personer, som tidigare hade jobbat i en nerlagd fiskfabrik i området, hade startat för bara något år sedan. Väl på plats hyrde vi cykel och cyklade runt på ön vilket enligt mig måste vara det bästa sättet att komma fram. 
 
Hemma på Öland har vi mycket stenmurar men som jag sa till pappa så är det inget att klaga över om man har sett hur mycket stenmurar de har på Inis Mór eller på Irland över huvud taget. 
 
Träffade även snyggingen på bild här nedanför. Han var så söt och jag kunde stilla mitt hästsug lite grann. Saknar min lilla envisa skrutt där hemma nämligen. Men i alla fall, en rejäl bildbomb kommer här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Galway

Galway var en sån där mysig och fin liten stad som man inte kan annat än gilla. Vi spenderade lördagen med att vandra runt i Galway och njöt av staden. Hade det inte blåst så kallt hade vi säkert spenderat många timmar i hamnen för där var det himla vackert. Stadskärnan var väldigt gammal, även fast inte alla husen möjligtvis var det. Men utanför Galway så byggdes det för fullt, eller ja för ett par år sedan innan krisen. Husen där var jättestora med Irländska mått mätt och kostade flera miljoner euro. Inte nog med att de var stora och rymliga så hade de självklart underbar utsikt över Atlanten och Aran Islands. 
 
På söndagen åkte vi ut till ön Inis Mor som tillhör ögruppen Aran Islands. Vi åkte dit ut med en färja och ute på ön hyrde vi cykel och cyklade runt hela ön. Kan väl säga såhär mycket att jag knappt kände varken ben eller rumpa efter den dagen. Men det var väldigt vacker och jag kan absolut inte förstå mig på dem som valde att hyra en buss som körde dem runt på ön. Vi hade väldigt tur med vädret och det var väldigt varmt under dagen och knappt inte en enda droppe regn.
 
Måndagen bjöd på mulet vädet men det gjorde inte så mycket då vi åkte en guidad busstur genom Connemara. Så himla vackert! Färgerna påminde mycket om alvaret hemma på sommaren men samtidigt var det så annorlunda. 
 
Bilder från Inis Mor och Connemara kommer i separata inlägg senare.
 
 
Gamla fiskebyn 
 
"Storgatan" 
 
 
 
Galways Chathedral, byggd sent 1900-tal tro det eller ej. Sista byggnaden på Irland som helt kommer vara byggd i den typen utav sten. 
 
Insidan av katedralen. Har aldrig sett en kyrka med ett altare i mitten förut. Är lika många bänkar på andra sidan altaret. 
 
//Anna

Väntar

Just nu sitter jag och äter kvällsmat och väntar på att barnen ska komma hem. Föräldrarna är i New York och barnen har bott hos sin farmor och farfar den senaste veckan men är tillbaka idag. Så från och med ikväll tills tisdagkväll så är jag heltidsmamma åt två barn. Ska bli intressant att se hur det går men jag har i alla fall fått min energi tillbaka och känner mig redo. Som tur är börjar skolan imorgon igen så det är inte hela dagar. 
 
Huset är i alla fall nu skinande rent från golv till tak så hoppas på att jag inte behöver städa så himla mycket de närmsta dagarna. Men vi får väl se om barnen är på rent humör eller stökigt. 
 
Har förövrigt varit helt underbart att inte behöva äta mosade potatisar/rotfrukter på över en vecka. Ni fattar inte hur trött jag är på maten de äter i det här huset. Och jag som tyckte maten hemma kunde vara enformig ibland men gud så fel jag hadde. 
 
 
 //Anna

Veckan som gått

Helgen och början på veckan har varit fullspäckad med roliga saker. Som jag skrev i förra inlägget så åkte jag och Linnea till Galway fredag kväll och åkte hem måndag kväll. Det var himmla fint i Galway och det kommer separata inlägg för det senare. 
 
Tisdag morgon bar det av igen. Men fick vara barnvakt på morgonen och se till så att barnen blev klara för lite innan kl.9 kom taxin som skulle ta oss till mammans kompis familj som skulle passa dem under dagen. Jag kände mig lite stressad då jag behövde ta bussen strax efter 9 för att hinna till flygplatsen i tid. Som tur var så bodde de inte så långt ifrån huset och jag hann med min buss som jag tänkt. 
 
Flyget tog mig till... Stockholm. En snabbvisit kan man väl säga. Ärligt talat var det första gången jag var i Stockholm och bara kunde vandra runt. De tidigare gångerna har jag alltid sprungit efter någon annan och inte haft en aning om vart jag har varit och vart vi var påväg. Så det var kul att se det lilla jag hann se i min egen takt. Anledningen varför jag åkte till Stockholm var för att jag gick på One directions konsert. Först var det tänkt att jag skulle gå med en kompis men så kunde inte hon gå så då fick min syster hennes biljett. Konserten var jättebra, även fast de såg ut som myror ifrån där vi satt, och det var min första riktigt stora konsert så det var en häftig upplevelse. Men måste säga att jag föredrar att stå längst fram bättre. Men jag tackar för det underbara sommarvädret jag fick. Dock gjorde det dock lite svårare att åka tillbaka till regniga och kalla Dublin måste jag säga.
 
Åkte tillbaka till Dublin i torsdags i alla fall och har sedan dess sovit, legat i sängen med datorn och knät och städat huset. Slappt med andra ord men det behöver jag efter en tre veckors förskylning och resande hit och dit. Ska ta sista omgången städ imorgon, har det tråkigaste kvar badrummen.. suck. 
 
 
 
//Anna

Förra veckan

Ligger lite efter med uppdateringen just nu känner jag men har haft fullt upp med resande hit och dit. Var sjuk hela förra veckan och envis som jag är så låg jag inte direkt ner och vilade utan sprang runt i huset och städade och lekte med barnen. Men så blev jag ju inte direkt bättre heller.
 
Millie var hemma sjuk onsdag och torsdag så det blev väldigt långa dagar men allt flöt på bra och de gjorde inte mitt liv så komplicerat i alla fall. Gjorde pannkakor till barnen när Isaac kom hem från skolan och sen överaskade jag dem med äppelpaj som efterrätt på torsdagen. Linnea hade berättat om en supergod äppelpaj och gav mig receptet så var tvungen att testa att göra den. Eftersom jag ville att det skulle bli en överaskning så slängde jag ihop den på onsdagskvällen efter att barnen hade gått och lagt sig. Spenderade ett bra tag i mataffären för att finna ingredienser men efter mycket letande hittade jag tillslut allt jag behövde på de översta hyllorna som jag inte nådde. Den blev faktiskt jättegod och barnen tyckte också om den, i alla fall Millie. Vet inte om Isaac gillade den eller inte, han åt inte upp allting i alla fall men han blev distraherad av grannbarnen och sprang ut och lekte. Han glömde säkert bort att han ens hade någon paj kvar.
 
Fredagen gick snabbt och deras morfar kom och hämtade barnen direkt efter att Millie kom hem från skolan. Jag gjorde en snabbstädning av huset innan jag packade ihop min väska och tog bussen in till stan för att åka vidare till Galway med Linnea. Separata inlägg kommer.
 
 
 
//Anna

Två månader

Wow, idag är det exakt två månader sedan jag lämnade Sverige och flyttade till Dublin. Känns helt sjuukt att tiden har gått så snabbt!
 
Alla frågar hela tiden om det här med hemlängtan och jag vet inte riktigt hur jag ska känna. Vad räknas som hemlängtan? Jag längtar hem till Sverige ja, men känner däremot inte att jag är i något behov av att träffa min familj. Det jag längtar efter mest just nu är ordentlig mat och ett funktionsdugligt hem (hur de klarar sig utan micro förstår jag fortfarande inte, saknar den varje dag). 
 
Veckodagarna är okej men kvällarna är tortyr för mig som alltid vill ha något att göra. Är så fruktansvärt uttråkad. Helgerna är min räddning och är det jag alltid ser fram emot och räknar ner timmarna tills de är här. Men till skillnad från de flesta au pairer som jag har träffat här så är jag inte direkt här för att lära mig språket. Jag är här för att uppleva landet, kulturen och se mig omkring på nya ställen. Resandet som är den stor biten ängnar jag mig åt på helgerna.
 
Att prata engelska hela dagarna är inga problem alls. Märkte mycket tidigt att jag kan prata i stort sett flytande och de ord jag hängde upp mig på i början kan jag nu. Det gick fort att lära sig prata med barnen utan att stamma  men det tog lite längre tid med föräldrarna. Men de senaste två veckorna har det blivit bättre och nu denna veckan har jag knappt hängt mig alls. Det känns väldigt bra och visar väl egentligen att jag fått mer självförtroende i mina kunskaper att prata engelska. Tydligen har jag och Linnea snabbat upp lite dialekt också för vi får alltid kommentarer om att vi låter som dublinbor. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. 
 
 
//Anna

1 maj 2013

Dagen har varit (Hm mitt huvud är så segt att jag knappt kommer ihåg) lång och jobbig. Millie har varit hemma från skolan med en förskylning. Vi får nog skylla på mig som smittospridare hehe... Isaac fick slippa musikskolan idag för att han också kände sig lite hängig. Fast jag tror nog han bara låtsades för sen senare på dagen hade han hur mycket energi som helst och sprang och hoppade runt överallt. Han blev också jättesur när han inte fick gå ut och leka med grannbarnen men det var dilen. Ingen musikskola inget ut och leka. Något han inte verkade fatta förens han hade skrikit och gråtit om det i 30 minuter. Som tur var så passade mamman barnen vid den tiden.
 
Imorgon har jag planerat att göra pannkakor till dem som lunch. Men har bara sagt att de ska få en överaskning. Isaac blev skitförbannad och skrek på mig att jag skulle berätta, tydligen gillar han inte överaskningar, men det gjorde jag inte. Mamman jobbade hemifrån och hörde hur han skrek så hon kom ut från sitt rum och var inte särskilt glad på honom. Straffet var att gå och lägga sig kl. 18 istället. 
 
Just nu mår mitt huvud och mina öron inte särskilt bra på grund av Isaacs skrik idag. Dagar när han är på dåligt humör är inte kul. 
 
Millie hade uppvisning med sina gossedjur och självklart skulle hon ha confetti att slänga över. Hann inte säga nej innan det var för sent och allt låg på golvet. Åh, nej tänkte jag. Nu kommer jag få städa upp detta hela kvällen. Men faktiskt så städade hon upp i stort sett allt själv precis som jag bad henne. 
 
 
//Anna