Finns nu på...

Har glömt att nämna att jag nu finns på aupairguiden.se. Så om det är någon som har hittat in till min blogg genom deras sida så vill jag bara säga Hej och Välkomna till min lilla blogg.
 
Om någon av mina läsare funderar på att åka iväg som au pair så har de på aupairguiden en ny sida som heter aupairads.com. Där kan ni finna en massa trevliga familjeannonser.
 
Själv har jag börjat följa flera bra bloggar genom aupairguiden så jag är jätteglad över att få stå med där. 
 
//Anna

Vad har hänt i helgen?

Helgen började med att jag fick sitta barnvakt fredag kväll. Men som tur var så fick jag ta hit en kompis så Linnea kom hit fram mot kvällen. Barnen hade lika mycket energi som vanligt + lite extra på grund av att det var en ny person i huset. Men tillslut så hamnade vi framför tvn och tittade på spiderman och spongebob samtidigt som vi masserade varandra. Väldigt mysigt. 
 
Isaac var även denna gången inte så villig att sova men han klagade inte utan stannade i sitt rum som jag bad honom. Vet inte riktigt när han somnade men skulle gissa runt 10 någon gång då han hade lagt klart med sina tåg och läst någon bok. Och Millie var lätt som alltid. Jag undrar hur länge jag hade stått ut om Millie var precis likadan som Isaac. 
 
Min värdmamma hade i alla fall köpt hem pizza, vitlöksbröd och glass till mig och Linnea som vi dukade fram framför tvn efter att barnen hade gått och lagt sig. Första filmen vi såg var Grown Ups. Den var inte vad jag hade förväntat mig alls men riktigt bra. Sen tittade vi på Hungerspelen men Linnea somnade när de var på tåget och jag halvsov igenom hela filmen. Vi stängde av filmen precis innan den var slut då vi såg att klockan var 2 på natten. Pappan kom hem samtidigt som vi var påväg att gå uppför trappan. Han blev lite förvärad och trodde vi hade suttit uppe och väntat på honom men så var inte fallet. 
 
Lördagen spenderade vi i Blanchardstown shoppingcenter och kollade runt lite. Blev lite småköp men denna helg ska sparas pengar. Därifrån åkte vi båda hem till sitt och när jag kom hem sov jag en stund innan jag började göra mig ordning för att gå ut. Resten av kvällen vet ni. 
 
Denna dag har spenderats i sängen med överskottsenergi och ingen röst what so ever. Hoppas den är tillbaka imorgon.
 
Bild från den 19/4. Denna dag bjöd och riktigt varmt och soligt väder.
 
//Anna

Svaren

För svar på första frågan så kan jag skriva att jag inte har uttalat ett enda ord på hela dagen. Förutom de väsningar jag försökte få fram imorse när jag vaknade, eller det var inte morgon för klockan var halv tolv. Så slutsattsen vi kan dra av detta är att nej, jag har ingen röst idag. Den är så långt borta som den kan vara.
 
Som svar på andra frågan så har jag lite småont i mina fötter men de är inte så illa tilltygade som jag trodde. Två skavsår och en blåsa. Lite postivit i alla fall! 
 
Men för att tänka lite postivit så är det faktiskt riktigt skönt att ta det lugnt och bara vara tyst för en hel dag. Har vairt mycket nu senaste två veckorna så en lugn dag säger jag inte nej tack till. Ska gå och göra mig ännu en kopp té nu och hoppas att min röst är någorlunda tillbaka imorgon.
 
För att bjuda på någon bild så får ni en som är två år gammal från valborg. Eftersom att det är valborg nästa vecka. Njut av den fina brasan åt mig också!
 
 
//Anna

Ont har vi allihopa, allihopa, allihopa...

Klockan är nu 2.30, alltså mitt i natten. Har nästan precis kommit hem från en kväll ute i centrala Dublin. Tanken var att möta upp några andra tjejer under kvällen men det blev allt senare och tillslut orkade vi inte vänta längre. Detta berodde mest på att jag ofrivilligt var ganska osocial ikväll på grund av att jag nästan har tappat rösten.

 

Har varit hes hela dagen men trodde den skulle bli bättre mot kvällen om den bara fick vila lite. Inte då. Värre ska man bli. Men det var en intressant upplevelse att försöka prata på en pubb men hög musik där det i vanliga fall är svårt att prata med folk.

 

Men i alla fall tog vi en tidigare buss hem. Jag trodde min nattbuss gick en gång i timmen men nä, den gick varannan timme och inte den timmen jag skulle hem. Så fick ta den bussen som nästan går hem och gå resten av biten. Men det tänkte jag att det är inte så farligt. Det är ju inte särskilt kallt ute och så långt kan det ju inte vara. Bullshit! Det kanske inte är långt om man hade haft platta skor på sig och inte decimeterhöga klackar.

 

Så just nu önskar mina fötter att jag hade satt mig på ett café och väntat på nästa buss 1 timme. Men mitt huvud hoppas på en härlig träningsvärk imorgon bitti. 

 

Hur många vill vara med på en tävling?       - Ja! Vad kul!

Mina två frågor är:

1. Kommer min röst vara helt borta imorgon?
2. Hur många blåser kommer jag ha på mina fötter?

 

Pris ja, det får jag komma på senare.

 

//Anna

 


Belfast Castle

Om man ändå kunde ha ett hus som detta någon gång. Det var så vackert på så många sätt. Utsikten var nog ändå det bästa. Man kunde se ut över hela dalen som Belfast ligger i. Huset var faktiskt relativt nybyggt, runt 1900 någon gång.
 
 
 
Lägg märke till katten
 
 
 
//Anna

Belfast del 2

På söndagen åkte de andra tjejerna på en dagstur till Giants causeway men jag och Linnea planerar att åka dit senare i vår istället så vi stannade i Belfast. I tron av att butikerna öppnade vid 11 så gick vi in mot stan och upptäckte ganska snabbt att de inte öppnade förens kl.13. Så vi bestämde oss för att åka med en sådan där jump-on-jump-off buss. Tack vare den bussturen hamnade vi vid Belfast Castle och Cavehill. Så underbart vackert!
 
Resten av dagen spenderades i olika butiker. Jag shoppade inte så mycket även fast man skulle ha passat på. Så mycket billigare allting var i Belfast jämfört med Dublin. 
 
Vi mötte upp de andra tjejerna vid busshållplatsen vid 19.30 då bussen gick tillbaka till Dublin. En sak jag bara älskar med Irland är att avstånden är så små. Som längst tid tar det ca. 2,5h att ta sig till en annan del av ön. Vilket är härligt då man lätt kan göra sådana här dagsturer eller korta weekendresor. 
 
Tomma gator en söndagsförmiddag
 
Belfast vid floden. Glaskupolen är Victoria's square shoppingcenter 
 
 En hög mur som delar de protestantiska kvarteren från de katolska. 
 
Dit upp ska vi vandra någon gång. Toppen av Cavehill.
 
//Anna

Belfast del 1

I helgen åkte jag som sagt till Belfast tillsammans med fem andra tjejer. På lördagen strosade vi omkring i Belfast och tittade på typiska turistattraktioner. Dock har jag aldrig varit ett stort fan av sådana. Det är roligare att bara gå runt planlöst. Vi gick ut till hamnen när det nya Titanicmuseumet ligger. Byggnaden var sjukt cool både inne som ute men vi gick aldrig in i själva museumdelen. Besökte även ett shoppingcenter där man från översta våningen kunde se ut över hela Belfast.
 
Vi bodde på ett hostel inte så långt ifrån centrum. Första gången jag sov på hostel men det var helt okej. Sängen var mycket skönare än den jag har här hemma i Dublin. Vi lagade mat själva där vi bodde och sen gick vi vidare till en pubb. De andra tjejerna skulle upp tidigt dagen efter så de gick tillbaka tidigt medans jag och Linnea satt kvar ett tag. Vi hamnade sedan på en klubb där vi stannade tills stängningsdags. Stället var helt okej men de kunde ha spelat lite bättre musik.
 
 Titanic museet
 
 
 Alberts Memorial Clock
 
 
 Vy över Belfast från översta våningen i shoppingcentret Victoria's Square
 
City Hall
 
//Anna

Trött start på veckan

 
Det har verkligen märkts att jag inte sov särskilt mycket i helgen. Det är också en av anledningarna till varför jag inte har bloggat förens nu. Då jag har somnat direkt när jag satt mig i soffan eller i sängen. Men nu känner jag mig en aning piggare i alla fall, fast nu är det en ny förskylning som håller mig tillbaka. Inte kul! Om jag blir mer sjuk nu så är det första gången på minst 6 år som jag är sjuk fler gånger än en gång på samma år. Hoppas det stannar vid lite huvudvärk och hes hals.
 
Barnen har varit okej än så länge denna veckan. Inga större grejer mer än att Millie har varit så fruktansvärt känslig och börjat gråta för typ minsta lilla. Hon är rädd för ordet blod och det kallas i detta huset för the b-word. Och jag klumskalle råkade ju säga ordet blod i måndags och hon börjar storgrina självklart. Inte nog med att hon grät när jag sa det, utan hon började gråta igen på morgonen efter när hon såg mig för att hon blev påmind om det jag sa. Det är svårt att komma ihåg att inte säga saker som man själv inte har några problem med. Måste fortsätta pränta in det i huvudet bara.
 
I helgen var jag i Belfast tillsammans med Linnea och fyra andra tjejer. Det var awesome! Kommer ett separat inlägg senare ikväll.
 
//Anna

Liten uppdatering

Har egentligen inte så mycket att skriva. Allting tuffar på som vanligt. Dagarna går både fort och långsamt på samma gång, upptäcker alltid att jag sista timmen sitter och kollar på klockan hela tiden. Jag är så fruktansvärt trött hela tiden (men jag antar att det hör till när det kommer till att passa barn) så när jag har slutat går jag direkt upp och sover i ca. 30 min. Har dessutom sovit extra dåligt på nätterna denna veckan då det har varit storm, eller storm är väl egentligen ett milt ord. Regnet har piskat på mitt fönster och det har varit mer dragit än vanligt.
 
Men imorgon är det FREDAG! Yey! Längtar så sjukt mycket till helgen då jag och Linnea och tre andra tjejer ska åka till Belfast. Det blir bara en kort resa denna gången men vi planerar att åka dit igen senare när våren/sommar har kommit på riktigt. Det ska i alla fall bli superkul!
 
 
//Anna

Kära...

Kära du som bestämmer vädret
Kan du vara så snäll och minska på vindstyrkan när jag ska gå och hämta Isaac i skolan. Har ingen lust att flyga iväg till gud vet vart. Blir lite jobbigt att ta sig hem igen.

Våren har förövrigt kommit till Irland. Yey! Träden har börjat få knoppar och har förhoppningsvis snart slagit ut. Men det verkar som att det är en regel att det ska blåsa orkan när det är soligt och varmt. Det var soptömning igår och alla på gatan har inte tagit in sina soptunnor. Just nu hör jag hur de åker runt ute på asfalten + våran egen soptunna som står och slår mot husväggen. Har jag nämnt att det blåser?
 
//Anna

Anmälan till högskolan

Jaha, då var årets anmälan till högskolan klar och inskickad. En del saker har ändrats sen förra årets ansökan. En del utbildningar är borta och en del nya har kommit till. Men i toppen är det i stort sett samma som förra året. Några har bara bytt plats.

Dock är jag lite sur för att jag missade sista ansökningsdagen för arkitektutbildningen i Köpenhamn. Flytten till Dublin fick mig helt att glömma bort det..

Kan inte fatta att jag detta är andra gången jag skickar in en ansökan till högskolan. Precis som förra året så är jag ganska säker på att jag inte kommer börja på högskolan i höst. Men däremot är jag nu mer sugen på att faktiskt börja plugga igen. Tanken på att plugga ytterligare fem år fick mig förra gången att bara vilja fly och gömma mig bakom en soffa. Men fortfarande finns lite av den känslan kvar och det beror på att jag är rädd för att välja fel. Jag är inte säker på att de utbildningar jag har valt och som jag har tittat på så länge är det jag verkligen vill.

Vad framtiden kommer bära med sig vet jag inte och vill egentligen inte veta heller. Men ibland önskar jag att jag kunde få slippa all denna tvivel och osäkerhet och beslutsångesten.
 
//Anna

Superhjältelekar

Under de senaste sex veckorna som har gått så har jag fått leka ett antal olika superhjältelekar. De älskar allt som har med superhjältar att göra. Själv är jag inte särskilt insatt i den värden och känner mig ganska förvirrad när de börjar fråga ut mig vilka krafter, symboler osv. jag vill ha.
 
Familjen är medlem på netflix och där har barnen sett vartenda avsnitt av en serie som heter Power Rangers som jag tidigare har sett har gått på Jetix hemma i Sverige när den kanalen fanns. En serie som är så fruktansvärt dåligt gjord och ja dålig i allmänhet men de älskar den självklart. Det är i alla fall från den som de får all inspiration till sina lekar. 
 
Är det någon som vet om det finns en ordbok för oss som inte förstår sig på superhjältevärden eller några andra liknande saker? Känner att det skulle vara till stor hjälp.
 
 
//Anna

En lugn söndag

Idag tänkte jag starta dagen med en powerwalk men vaknade av att det ösregnade ute. Så drog täcket över huvudet och sov lite till. När jag vaknade igen så var solen framme och klarblå himmel men det blåste som jag vet inte vad. Lär ju flyga bort så fort jag går utanför dörren. Så någon powerwalk blev det inte och istället så ligger jag nu här i sängen och känner draget från mitt takfönster mot min kind. Har jag tur kanske vinden avtar till lite senare på dagen.
 
Jag tänkte precis skriva att jag sitter och njuter av solen också men det blev precis mulet igen. Yes, visst älskar vi vädret här!
 
Helgen har varit bra så här långt. I fredags så tänkte jag och Linnea försöka få ihop ett gäng och gå ut men ingen svarade direkt så då tänkte vi bio istället. Men i sista minuten så svarade en tjej och sa att hon och två till skulle ut. Så det slutade med att vi gick ut i alla fall. Åt på Hard rock café tillsammans med Linnea innan vi mötte upp de andra. 
 
Lördagen spenderades... ja, ni får gissa vart med hjälp av bilderna nedan. När vi kom tillbaka till centrum så gick vi på bio och såg Oblivion. Den var väl helt okej. Satt och kände mig förvirrad i stort sett hela filmen förutom de sista 10 minutrarna. 
 
 
 
Och självklart köpte jag mjukglass och kanelbulle också.
 
 
//Anna

Stressig förmiddag

Varje fredag förmiddag brukar familjens städerska komma så jag brukar inte ha så jättemycket att göra då, bara tvätt om det behövs. Idag hade jag tänkt att sätta mig ner och ta det lugnt med en bok i handen fram tills jag skulle hämta Isaac men så blev det inte. När klockan var över 10 och ingen städerska hade kommit smsade jag mamman och frågade om hon skulle komma. Det dröjde ett bra tag innan jag fick svaret nej. Så nu har jag sprungit runt som en galning de senaste 60 minutrarna för att hinna bli klar med alla sysslor jag vanligtvis gör + tvätt. Vilket jag idag lyckades göra på rekordtid. 
 
Städerskan hade tydligen vid typ 10.00 skickat ett sms om att hon inte skulle komma till mamman. Vem säger till 1,5h efter starttid att man inte kommer? Visserligen vet inte hon vad effektivitet betyder. Hoppas de inte behöver betala henne per timme för fort går det inte när hon städar direkt.

Veckorapport

 
I tisdags var Isaac riktigt jobbig och skrek och grät för att han inte ville ha sallad till lunch. Jag försökte förklara för honom att han fick ha precis vad han ville i sin sallad men det enda ordet han hörde var sallad. Han bad mig smsa hans mamma om att han ville ha müsli istället (han får inte äta någon vete denna veckan) så jag gjorde det och sa till honom att hans mamma troligen skulle bli sur för att han klagade. Då blev han ännu mer arg på mig för att jag sa till hans mamma att han klagade. Kvällen slutade i alla fall med att han fick utegångsförbud och att han inte fick leka med sitt lego förens han hade uppförts sig bra under en hel dag igen. 
 
Onsdagen gick fort som vanligt med musikskola osv, och inte ett enda klagomål från Isaac! Typ första gången någonsin. Så han fick tillbaka sitt lego på kvällen. 
 
Idag har varit en väldigt blöt dag så regnet har kommit tillbaka. För att vara Irland måste det ha varit borta extremt länge. Som vanligt vägrar Isaac att ha jacka på sig för han älskar att bli blöt... Yippie. Det förvånar mig att han inte redan ligger med halsfluss för han var dyngsur när vi kom hem även fast jag lyckades övertala honom att ta på sig jackan sista biten. 
 
Inget direkt intressant att skriva om. Dagarna flyter på med samma rutiner osv. Just nu är det helgerna man längtar efter hela tiden då det är då man faktiskt har tid att göra något. 
 
//Anna

Längtan

Just nu har jag flera saker jag längtar till. Både bra längtan och jobbig längtan. 
 
Den bra längtan är de saker jag ser fram emot att göra inom en snar framtid. Bland annat så bokade jag och Linnea igår hostel för att i början på maj åka till Galway. Vilket ska bli så himla kul då naturen runt omkring det området ska vara helt fantastiskt.
Andra saker som är planerade är:
- En kort resa till Stockholm också i början på maj
- Mumford & Sons konsert i Phoenix park den 14 juli
 
Sen fick jag även reda på igår att jag har en veckas ledigt i mitten av juli då familjen ska åka till Cork. Eller jag får välja om jag vill följa med dem till Cork eller hitta på något annat. Har inte direkt bestämt mig än hur jag ska göra dock.
 
Den jobbiga längtan är längtan efter något annat. En längtan jag tydligen inte kan bli av med. Innan jag skulle åka iväg som au pair så trodde jag det var utomlands jag längtade eller till en storstad. Den försvann ett kort tag men är nu tillbaka. Denna gången är jag inte säker på vad det är jag längtar efter. Jag vet att det inte är hem, men är det en längtan efter ett annat land, en annan stad eller är det bara helt enkelt något helt annat? Något som inte har någon som hellst betydelse i vart i världen jag befinner mig. Jag vet inte.. jag vet inte.
 
"Längtan är när man är helt kär i nånting som ännu inte är. Längtan är väntan på de där ögonblicken när man bara är - och man bara är där man är."
 
Jag vill bara finna det ställe där jag är
 
 
//Anna

Kilkenny

Jag och Linnea tog bussen från Dublin vid 7.30 på morgonen så lite trött var man allt men var så pepp på att åka så märkte knappt av tröttheten. Bussresan tog ca. 2h och vi fick se väldigt mycket fin natur och häftiga hus. Det första vi gjorde när vi kom dit var att gå till Kilkenny castle. Efter det satt vi utanför slottet och njöt av solen medans vi väntade på två andra tjejer som också är au pairer i Dublin men de ville ta en senare buss till Kilkenny.
 
Kilkenny var en väldigt mysig stad med många ringlande gator och medeltida inslag. Min värdmamma sa att Kilkenny var huvudstaden för möhippor och svensexor på Irland. Och ja, några sådana grupper såg vi. Vi spenderade dagen med att bara vandra omkring i staden och längs ån innan vi åkte tillbaka till Dublin.
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna

Kilkenny castle

Kilkenny Castle var väldigt häftigt på utisdan med en massa tinnar och torn som ni kan se på bilderna. Det hade fram tills 1930-talet tillhört en familj som the Butlers. Ganska komiskt efternamn tycker jag. Slottet började restaureras på 70-talet tror jag det var. I alla fall så var insidan lite för modern. Det var typisk viktoriansk stil (slutet av 1800-talet) med gränsliga men väldigt färgglada tapeter osv. Men det var kul att se ändå.
 
Tornen var från medeltiden så väggarna var väldigt tjocka. Ca 3m. Parken var också väldigt fin och eftersom det var så fint väder så var vi inte direkt ensamma där.
 
 
 
 
 
//Anna

Två veckor... äntligen!

Även fast jag verkligen uppskattar att umgås med barnen varje dag, då de är så himla goa, så har dessa två veckor av lov tagit nästan kål på mig. I vanliga fall så brukar det vara svårt att komma upp ur sängen pga att sängen är varm och resten av huset är kallt som i ett kylskåp men inte denna veckan. Har varit så fruktansvärt trött så har slutat med att jag gått upp 5 min innan jag ska vara på nedervåningen. Börjar förstå den där småbarnsföräldergrejen.
 
Har även känt att min fantasi har börjat tryta lite men det är tur man har barnen som är uppfinningsrika. Igår och idag har vi åkt rutchkana på en madrass vi har lagt i trappan. Detta gjorde jag också när jag var liten. Dock har de ju matta i trappan och den är inte heller lika bred eller lång så madrassen ligger still när man åker över den vilket är bra då man aldrig får ont i rumpan. 
 
En sak som har varit bra dock med lovet har varit att jag har fått äta frukost tillsammans med barnen vilket innebär gröt. Detta har jag saknat på morgonen. Har väl egentligen kunnat göra gröt innan men har varit för lat då jag alltid gjort en portion i micron lite snabbt men de har ju ingen micro i detta huset. 
 
På måndag börjar de vanliga rutinerna igen och som jag längtar! Men först så ska jag till Kilkenny imorgon och till det längtar jag ännu mer. Ska besöka mitt första Irländska slott och alla som känner mig vet vilket leende jag har på läpparna. Som ett barn på julafton som precis har öppnat sin roligaste present. 
 
Kilkenny Castle
 
//Anna

Trolldeg och vårväder

Denna veckan har börjat bra. Barnen har varit snälla och inte bråkat eller varit särskilt jobbiga överhuvudtaget, dock har det varit en hel del skrik och höga röster som har fått mina öron att säga aj aj. 
 
Till lunch gjorde jag pasta och ostsås med gröna ärtor i. Den var uppskattad av Millie som tyckte det var jättegott men Isaac ville inte ens smaka. Tog då fram pesto som han kunde ha till pastan istället men den röda peston var grön och den gröna peston var ännu grönare så de fick båda hamna i soptunnan. Efter lunchen gjorde jag trolldeg till dem och de gjorde några figurer innan de sprang ut och lekte med grannbarnen. 
 
Vi målade figurerna idag fast själv hann jag bara en av mina. Hej noggrann.. hehe. Idag blev det istället pannkakor till lunch och lika uppskattat som övriga gånger. Dock blev det inga över till mig så min lunch bestod av två riskakor med ost och en energikaka då de inte hade något bröd hemma eller mer mjölk så jag kunde göra fler pannkakor. Jag var ganska så hungrig vid middagen sen kan jag väl säga.
 
Det har varit underbart vårväder både igår och idag. Barnen är ju dock lustiga och vill inte gå ut i solen. Jag tackar grannbarnen väldigt mycket för hjälpen med att få ut dem genom dörren. Så när de väl är ute så är de ute i flera timmar. Idag har jag fått mycket sol :D
 
Just nu sitter jag här och kämpar mot sötsug. Maten här gör mig så fruktansvärt sugen på socker då den är så "tung" om ni förstår vad jag menar med det. I alla fall är det jättejobbbigt.
 
 
 //Anna
 
 
 

Fyra veckor plus en långhelg

Nu har det gått ännu en vecka och inser att jag varit här i en månad redan. Att tiden skulle gå såhär fort trodde jag aldrig innan jag åkte hit. Även dagar som denna då jag bara sitter hemma och gör egentligen ingenting.
 
Helgen har varit väldigt lugn och trevlig. Började helgen med att se The host tillsammans med Linnea. Hade läst boken sen tidigare och hade ganska höga förväntningar. Men måste säga att de gjorde den riktigt bra och är verkligen värd att se. 
 
I lördags var det kanonväder. Dock blåste det en del men vad gör det när solen är framme för en gångs skull? Det var riktigt härligt vårväder i alla fall men tydligen så hade de 20 grader varmt förra året vid den här tiden. Får hoppas de får en riktig sommar istället (vågar man hoppas?). Eftersom det var så bra väder så ville jag in till centrala Dublin och gå runt med kameran och ta en massa kort. Smsade Linnea och frågade om hon ville följa med och hon hade tänkt göra exakt samma sak så in till stan blev det. Det blev mycket promenerande och många vackra hus och gator att titta på. Som ni kanske har sett i mina bildbombsinlägg innan. Dock slutade kvällen inte så roligt som den började.
 
Söndagen spenderades med min värdfamilj. Det var äggletning på morgonen och till min stora förvåning så fick jag också en. Till skillnad från hemma så firar de påsk på söndagen istället för på lördagen och påskägget är inte ett ägg fullt med godis, utan ett gigantiskt ägg i choklad. Har dock inte vågat smaka det än. Brukar inte gilla den typen av choklad. På eftermiddagen träffade jag Marga som är en spansk au pair som bor väldigt nära mig. Det var trevligt att äntligen träffas och pratas vid på riktigt. Kvällen bjöd på påskmiddag och det bjöds på en typisk irländs maträtt. Dock var det ingen stor skillnad på vad de brukar bjuda på andra dagar. Det var i alla fall potatismos (förvånad? Nej.), kokt skinka(varm julskinka), rostade rotfrukter och kål + sky. Det var gott i alla fall även fast det inte var något speciellt direkt.
 
En bild på området där jag bor
 
//Anna

The old harbor - amazing!

Här kommer då nästa del från vår promenad. Vi gick från den äldre delen av Dublin till den nybyggda i hamnområdet och det är den nybyggda ni kommer få se här. Jag hade aldrig trott att jag skulle få se sådana här byggnader i centrala Dublin. Men en väldigt positiv överaskning helt klart. Dit lär jag gå fler gånger. Fanns många trevliga restauranger och caféer vid kanalen. 
 
Som jag tidigare har skrivit så är verkligen Dublin en stad med kontraster. När man gick bland alla dessa nybyggda hus kunde det helt plötsligt komma en gammal sjabbigt magasinsbyggnad. Men det var väldigt kul för man kunde aldrig föreställa sig vad som väntade runt nästa hörn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Anna